Dorina Domnica Bugnari, poeta din satul lui Coșbuc, debut literar fericit cu ”Gânduri în vers”

1203

”Mai avem timp, voință doar / ne-ar trebui, ca nu-n zadar / să treacă clipa peste noi / și să rămânem triști și goi…”, sunt versuri semnate de poeta Dorina Domnica Bugnari (foto – în dreapta) în primul volum ce a văzut recent lumina tiparului sub titlul: ”Gânduri în vers”. Fiică a satului Coșbuc, Dorina Domnica Bugnari demonstrează prin acest debut literar fericit că o interesează lumea și existența sub toate ipostazele ei. Volumul este structurat în trei cicluri: ”De prin suflet, de prin gând”, ce cuprinde amintirile, plăcute și dureroase deopotrivă, păstrate „în interiorul din noi”, ”În gând cu țara mea” – în care predomină reverberațiile patriotice, și ”În gura satului” – o atingere lirică sensibilă despre satul bardului de la Hordou.

În poezia sa Dorina Domnica Bugnari folosește un limbaj aparent simplu, dar atribuind sensuri neașteptate cuvintelor, reușind să surprindă, într-o viziune subiectivă originală, viața și dragostea, aceasta din urmă fiind generatoare de mari idealuri și împliniri. Primul volum al Dorinei Domnica Bugnari demonstrează, fără de tăgadă, că poeta din satul lui Coșbuc este sensibilă și cu har artistic.

Trebuie remarcat faptul că debutul literar al poetei din Coșbuc a fost încurajat de către fiica domniei sale, Lăcrimioara Dorina Bugnari (foto – în stânga), volumul fiind tipărit cu sprijinul Asociației Reflector, sub coordonarea Dianei Roșca și beneficiind de grafica Oxanei Dvornic, sponsor fiind o familie din Belgia în persoana Mariei și Frederic Germain. Lansarea cărții este programată în Duminica Rusaliilor, pe 16 iunie, la Coșbuc, dar și de Ziua Comunei Coșbuc, în 15 august, de Sfântă Mărie Mare.