Drumul Județean 172 E Strugureni-Matei a devenit funcțional. Lucrarea în valoare de 14 milioane de lei a fost realizată de Îndemânarea srl

261

Drumul care leagă comuna Matei de satul Strugureni și comuna Chiochiș a fost modernizat și  reabilitat . Lucrarea în valoare de 14 milioane de lei, aproximativ 3 milioane de euro, a fost făcută de specialiștii de la SC Îndemânarea SRL, o altă firmă importantă  din domeniul construcțiilor din județul Bistrița-Năsăud.

Prezent la recepție, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan a apreciat calitatea lucrării și a precizat că modernizarea acestui drum a fost o promisiune făcută locuitorilor  văii Meleșului încă din luna mai, promisiune de care Consiliul Județean și firma constructoare s-au achitat: ” Acest drum va asigura o legătură mai bună și mai rapidă între zona de câmpie a județului nostrum și Cluj, ajută foarte mult locuitorii din satele văii Meleșului să ajungă mult mai repede în Matei, Lechința și, de acolo spre Bistrița sau Târgu Mureș. Valoarea întregii lucrări a fost de 14 milioane de lei, aproximativ 3 milioane de euro. O lucrare de foarte bună calitate, de 7,23 km, realizată în 12 luni, în loc de 24, de către executant, cu elemente de siguranță a traficului, montându-se un parapet metalic semigreu pe lungimea de 912 m și ziduri de sprijin din beton. De asemenea, pentru preluarea apelor de suprafață s-au realizat rigole carosabile, șanțuri din beton, podețe transversal”, a punctat Radu Moldovan.

În ceea ce privește tronsonul de drum dintre Matei și Lechința, arteră care va conecta total zona de câmpie cu valea Meleșului, președintele Radu Moldovan a explicat următoarele: ” În momentul de față colegii mei sunt în evaluare pentru achiziția unor lucrări de covoare asfaltice pe o suprafață de 40 de km și, prin care vor fi modernizate drumurile a trei comune: Dumitrița, Cetate și Budacu de Jos, aici intrând și tronsonul Matei-Lechința-Herina”.