Drumuri din peste 25 de localități din Bistrița-Năsăud, propuse pentru modernizare prin intermediul Companiei Naționale de Investiții

251

Peste 1.200 de drumuri de interes local și județean din întreaga țară sunt propuse pentru modernizare prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA). Pe lista-sinteză aprobată de minister figurează și câteva drumuri din județul Bistrița-Năsăud. 

Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a aprobat lista-sinteză a obiectivelor de investiţii din cadrul subprogramului ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean” din Programul Național de construcții de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Națională de Investiții. Lista cuprinde 1.204 obiective”, se arată într-un comunicat de presă al MLPDA.

Printre cele peste 1.200 de drumuri de interes local și județean se numără și câteva din județul Bistrița-Năsăud:

Potrivit MLPDA, pe aceste drumuri se vor realiza, în principal, următoatele tipuri de lucrări:

  • reabilitare și modernizare drumuri;
  • realizare și amenajare de trotuare, șanțuri betonate și poduri;
  • amenajare de intrări în curți;
  • asfaltare străzi;
  • amenajare de alei și pasarele pietonale;
  • reparații sectoare de drum comunal.

”Investițiile pe care le face Guvernul României țin cont în permanență de nevoile oamenilor și de dreptul acestora de a beneficia de condiţii decente de viaţă, iar drumurile sigure și trainice sunt doar o parte din infrastructura de care au nevoie cetățenii României. Acesta este și criteriul care a stat la baza includerii celor peste 1.200 de obiective în lista-sinteză a drumurilor care vor fi modernizate de MLPDA, prin Compania Națională de Investiții”, a precizat ministrul Ion Ștefan.