Drumuri modernizate în satele din comuna Nimigea

493

Primăria Nimigea a recepţionat astăzi lucrările de modernizare a 7,8 kilometri de drumuri din satele Mocod, Mogoșeni, Florești și Tăure, în cadrul unui proiect european în valoare totală de aproape 4 milioane de lei, pe Măsura 7.2. Recepţia a fost făcută în prezenţa primarului Mircea Runcan și a președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Astfel, în urma lucrărilor executate de constructorii de la ”Îndemânarea” a fost modernizat carosabilul prin realizarea unei structuri cu îmbrăcăminte asfaltică, s-a refăcut inclusiv fundația pe toată lățimea străzilor și s-a făcut aducerea la cotă, astfel încât să se asigure racordul proprietăților la partea carosabilă care s-a încadrat într-un acostament din piatră spartă.

De asemenea s-a asigurat scurgerea apelor pluviale de pe partea carosabilă prin șanțuri, s-au montat canale tehnice cu cămine de scurgere, fiind amenajat și accesul la locuințe prin realizarea unor podețe peste șanțuri.

”Prin acest proiect, am făcut o investiție de anvergură pentru care s-au cheltuit aproape 4 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, pentru a moderniza și reabilita complet drumurile din 4 sate al comunei Nimigea. Vom continua să investim în infrastructura stradală de la noi, la ora actuală fiind în lucru o investiție de 7,32 milioane lei pentru modernizarea unor străzi în lugime de 7,5 kilometri, cu fonduri guvernamentale asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, a spus primarul Mircea Runcan.

Colegii mei din administrația comunei Nimigea se apropie cu pași repezi de a pune la punct cam tot ceea ce ține de administrația publică locală, drept pentru care îi felicit și mă bucur foarte mult că cetățenii din comuna Nimigea încep să aibă un nivel de viață civilizat iar condițiile de viață de aici, din mediul rural, din punct de vedere al infrastructurii de drumuri, să se apropie de condițiile unei comunități din Uniunea Europeană”, a declarat, la rându-i, președintele Emil Radu Moldovan.

Totodată, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud s-a folosit de moment pentru a anunța că Drumul Județean 172 (care traversează aproape toată comuna Nimigea pe relația Cociu-Mocod-Zagra), va intra din primăvara anului viitor în reabilitare completă, finanțarea de 13 milioane de euro fiind deja asigurată, ”o investiție foarte mare, extrem de importantă pentru rețeau de drumuri județene”, după cum a caracterizat președintele Emil Radu Moldovan.