Efectele lunii pline : Patru accidente rutiere, incendii și 16 victime, toate pe drumurile din Bistrița-Năsăud. Ultima victimă, un motociclist, este inconștient și va fi preluat de elicopterul SMURD

737

15 septembrie nu a fost o duminică ușoară pentru angajații ISU, SAJ sau pentru polițiști, evenimentele, chiar dacă nu au fost dramatice, au fost multe și la ore apropiate. Primul telefon la 112,  a anunțat un  incendiu autoturism la Rebrisoara, str. Podirei, peste Somes, fără pericol de propagare. Cam în același timp, la Galații Bistriței are loc un  accident rutier. O motocicleta a intrat într-un autoturism, o  victimă afirmativ conștientă. A fost vorba de femeie  în vârstă de 46. Aceasta a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Victima, prezintă  Traumatism Cranio Cerebral  și a fost transportată la UPU SMURD BISTRIȚA, pentru mai multe investigații medicale de specialitate. La nici o oră, alt accident rutier. Coliziune între două mașini la Sîngeorz Băi cu 4 victime neîncarcerate. A fost alocat si un echipaj SAJ în sprijin. În accident au fost implicate cinci persoane, o femeie și patru copii. Doi copii în vârstă de aproximativ patru respectiv 10 ani, prezintă contuzii cervicale și vor fi  transportați la spital pentru mai multe investigații medicale de specialitate.

Al doilea incendiu este raportat la 14:30, în Reteag a ars o suprafața mare de vegetație uscată.

 

La 16:41 o persoană cade de pe un scuter, la Sângeorz Băi se produce un al doilea accident rutier.  Din primele informatii, în accident sunt implicate 9 persoane, iesite din masini, dintre care două prezintă TCC minor. În sprijin a fost alocat și un echipaj SAJ. Trei victime vor fi transportate la CPU Năsăud, toate prezintă TCC minor și traumatisme toracice minore.

 

Ziua nu s-a terminat, așa că, cu mai mult de o oră în urmă, un motociclist se dezechilibrează și  cade în Cireșoaia. E vorba de un bărbat de 26 de ani. Acesta este inconștient și va fi preluat de elicopterul SMURD. Nu posedă nici un fel de carnet de conducere.