Emil Radu Moldovan: Avem în grijă castele cărora le redăm strălucirea și le deschidem larg porțile

83

Bistrița-Năsăud este județul unde castelele își deschid porțile, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și candidat al Alianței pentru Bistrița-Năsăud la un nou mandat. (PE)

”Județul unde castelele își deschid porțile. Strămoșii noștri ne-au lăsat o zestre valoroasă, iar nouă ne revine datoria să o protejăm, să o purtăm în suflet și să o ducem mai departe. Avem în grijă castele cărora le redăm strălucirea și le deschidem larg porțile”, spune Emil Radu Moldovan.

Potrivit președintelui CJ Bistrița-Năsăud, în acest moment, două proiecte care vizează restaurarea unor castele din județ sunt în plină implementare.

Este vorba despre proiectul care vizează reabilitarea și restaurarea castelului Teleki din localitatea Posmuș, comuna Șieu. La finalul lucrărilor, castelul va găzdui un centru cultural, va fi digitalizat și inclus în circuitul turistic. ”Odată deschis publicului larg și turiștilor, monumentul istoric va impulsiona și dezvoltarea locală din punct de vedere economic”, este de părere Emil radu Moldovan.

Cel de-al doilea proiect vizează punerea în siguranță a Castelului Teleki din localitatea Comlod, monument istoric de importanță națională, urmând ca, după încheierea acestor lucrări, și acest castel să fie resturat.

”Județul nostru s-a dezvoltat, dar continuă să crească prin oameni, grijă, viziune, valorificarea și promovarea a tot ce are mai bun și mai frumos. Continuăm munca, din respect pentru oameni, de drag de Bistrița-Năsăud”, a mai adăugat sursa citată.