Emil Radu Moldovan: Sala Polivalentă din Complexul Wonderland prinde contur (FOTO)

65

Cel mai important proiect sportiv din istoria județului – Sala Polivalentă din Complexul Wonderland, Unirea – se clădește chiar acum, spune Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Potrivit acestuia, construcţia noii săli prinde contur. 

Sala Polivalentă a prins deja contur, cei 659 piloți și 97 de pahare prefabricate fiind deja montate. Această Sală Polivalentă multifuncțională va avea o capacitate de 2.675 de locuri, care respectă toate standardele europene și internaționale pentru competițiile sportive de handbal, volei, baschet și tenis, iar la finalul anului viitor vom putea organiza prima competiție sportivă în ‘casă nouă’”, a declarat Emil Radu Moldovan.

Sursa citată completează că investiţiile din zona Complexului Wonderland nu se vor opri aici, ci vor continua.

Urmează construcția stadionului la standarde europene, cu 12.000 de locuri în tribune acoperite, cu anexe sportive și tehnice aferente, dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale, spații de cazare sportivi și locuri de parcare. Terenuri de minifotbal, baschet , tenis și o pistă de alergare sprint. Apoi, construirea bazei sportive (TIP1) deschisă pentru activități și publicului larg – teren de joc de dimensiuni mari(cu posibilitatea de al împărții în 2 terenuri), tribună cu 500 de locuri, locuri de parcare pentru autovehicule și autocare, clădire cu vestiare. Pregătim şi un stadion de atletism, cu pistă de 400 m lungime, tribună de 1.500 de locuri. Şi acesta va fi deschis publicului pentru activități sportive”, a mai adăugat Moldovan.

În ceea ce priveşte Sala Polivalentă din Complexul Wonderland, Unirea, investiția în realizarea acestui obiectiv este în valoare de peste 16 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.