Federația Română de Handbal oficializează suspendarea handbalistelelor de la Corona Brașov. Niciun cuvințel despre Cupa EHF

117

Comisia Centrală de Disciplină a Federației Române de Handbal, care s-a autosesizat,  face publice, prin intermediul unui comunicat,  deciziile luate în cazul scandalului izbucnit în ”curtea” echipei Corona Brașov, după ce mai multe handbaliste au fost date în vileag că s-ar fi dopat. În ceea ce privește situația clubului de handbal Corona  Brașov, aceeași comisie spune următoarele: ” . În ceea ce privește procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia amână luarea unei decizii până la data de 05/12/2019, dată până la care Clubul are posibilitatea să formuleze apărare în sensul art.12 și 72 lit. e) din Statutul F.R.H. raportat la art. 47 din Legea 227/2006 republicată.

Așadar, Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal a anunțat că toate jucătoarele celor de la Corona Brașov, implicate în cazul de dopaj, au fost suspendate provizoriu. Pe listă sunt două handbaliste curate și amenință că vor da în judecată ANAD.

Practic, Comisia de Disciplină a FRH nu a mai așteptat hotărârea Agenției Naționale Anti Doping, în legătură cu cazul de dopaj de la Corona Brașov, și a anunțat pe site-ul federației că a suspendat provizoriu toate jucătoarele echipei din Liga Națională, suspectate că ar fi beneficiat de tratamentul cu laseroterapie intravenoasă. Doar 7 jucătoare de la Corona (Bazaliu, Hosu, Laslo, Buceschi, Bucur, Lopătaru și Nolevska) au recunoscut că au fost la clinica din Brașov pentru tratament. Celelalte au apărut în fața Comisiei de audiere de la ANAD abia miercuri, la prânz.

Reamintim că:  Gloria 2018  Bistrița-Năsăud  a depus la finele lunii noiembrie  un memoriu la Federația Română de Handbal în care cere să analizeze în regim de urgență evenimentele care au avut loc la Brașov, cu privire la procedura interzisă la care au apelat jucătoarele echipei de handbal. Bistrița speră astfel să-i ia locul Coronei în grupele Cupei EHF. Informația ne-a fost confirmată official de Horațiu Pașca.

Tot atunci, Horațiu Pașca a dat detalii despre acest memoriu și a explicat de ce s-a ajuns aici. „Vorbim de foarte mulți bani publici pe care Consiliul Județean Bistrița îi investește în echipă. Suntem datori față de oamenii care bagă bani în echipă să avem o poziție față de Cazul Brașov. Nouă ni se pare că a fost o competiție neloială, furată! Asta e poziția oficială a clubului. Am depus un memoriu și la Federația Română de Handbal”, a declarat Horațiu Pașca.

Pașca a mai spus că, dacă Brașovul bătea Gloria cu 10 goluri diferență nu ar fi nimic de comentat, dar cum Corona a pierdut partida de acasă și diferența de valoare nu este deloc mare, Pașca spune următoarele:

” O procedură interzisă cred că poate face diferența la un scor egal. Asta a fost poziția oficială a clubului”, ne-a spus telefonic Pașca.

În acest context, Gloria 2018  a angajat o casă de avocatură care să-l reprezinte. „Îmi pare foarte, foarte rău de sportive. Sper să li se facă dreptate sportivelor. Probabil că ar fi trebuit să știe și ele, dar dacă nu ai încredere în clubul la care activezi, atunci în cine să mai ai încredere?

Am înțeles poziția lor, sper să nu primească suspendare pentru că nu au făcut-o intenționat. Amatorismul de la club trebuie însă sancționat și aici vorbim de multe alte lucruri care nu sunt normale. Toate echipele și-ar fi dorit să beneficieze de condițiile alea de recuperare. Noi investim în recuperări normale, investim ca întrecerea să fie una curată”, a declarat Pașca.

Trebuie știut faptul că: România debutează pe 30 noiembrie la Campionatul Mondial din Japonia și a renunțat la toate jucătoarele selecționate de la Corona Brașov. În funcție de măsura pe care Federația Română de Handbal o va lua, Gloria Bistrița a anunțat că va face un memoriu și la Federația Europeană de Handbal. Gloria Bistrița și Corona Brașov s-au întâlnit în turul 3 al Cupei EHF. După ce Brașovul a câștigat la Bistrița 27-25, Gloria a învins sub Tâmpa 24-22. Corona a mers însă mai departe, pentru că a marcat mai multe goluri în deplasare!

COMUNICATUL OFICIAL AL COMISIEI CENTRALE DE DISCIPLINĂ

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 25/11/2019 Comisia de audiere a sportivilor și personalului asistent din codul A.N.A.D. a dispus suspendarea provizorie a sportivelor următoare, conf. art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006:

 1. Bazaliu Bianca Maria, începând cu data de 25/11/2019
 2. Hosu Daciana, începând cu data de 25/11/2019
 3. Laslo Cristina, începând cu data de 25/11/2019

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Bazaliu Bianca Maria, Hosu Daciana și Laslo Cristina este suspendat începând cu data de 25/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

 

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 26/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

 1. Buceschi Eliza Iulia
 2. Bucur Daria
 3. Lopătaru Ana Maria
 4. Nolevska Natasha

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Buceschi Eliza Iulia, Bucur Daria și Nolevska natasha este suspendat, începând cu data de 26/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizata conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 29/11/2019, Comisia de audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

 1. Tîrcă Sorina Maria
 2. Neagu Marilena Alexandrina
 3. Popescu Mihaela Diana
 4. Pătuleanu Elena Andreea
 5. Pavicevic Ivona
 6. Tymoshenkova Viktoriya
 7. Chiricuță Andreea Elisa
 8. Ciuciulete Andreea Georgiana
 9. Gomes Barbosa Elaine
 10. Gogîrlă Alicia Maria

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive, Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Tîrcă Sorina Maria, Neagu Marilena Alexandrina, Popescu Mihaela Diana, Pătuleau Elena Andreea, Pavicevic Ivona, Ty,oshenkova Viiktoriya, Chiricuță Andreea Elisa, Ciuciulete Andreea Georgiana, Gomes Barbosa Elaine și Gogîrlă Alicia Maria este suspendat începând cu data de 29/11/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

Comisia Centrală de Disciplină autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar constată:

În data de 03/12/2019, Comisia și audiere a sportivilor și a personalului asistent din codul A.N.A.D., a dispus notificarea sportivelor:

 1. Lăcătuș Claudia Eugenia
 2. Căprar Oana Maria

în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanță sau metoda interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping și suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006.

Pentru aceste motive Comisia Centrală de Disciplină, văzând că sunt îndeplinite condițiile legale, statutare și regulamentare, recunoaște Hotărârea Comisiei de audiere a sportivilor și a personalului asistent și constată că dreptul de joc în competițiile organizate de F.R.H., A.J.H., A.M.H.B. a sportivelor Lăcătuș Carla Eugenia și Căprar Oana Maria este suspendat începând cu data de 03/12/2019 până la data stabilită conform Hotărârii A.N.A.D.

 1. În ceea ce privește procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia amână luarea unei decizii până la data de 05/12/2019, dată până la care Clubul are posibilitatea să formuleze apărare în sensul art.12 și 72 lit. e) din Statutul F.R.H. raportat la art. 47 din Legea 227/2006 republicată.