Fiecare copil merită o poveste!

318

De aceea, Asociația Clubul Lions, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, ALSDGC România și Instituția Prefectului Bistriţa-Năsăud și-au adunat toate forțele și cunoștințele și le-au concentrat în cursul “Magia Lecturii” de 30 de ore de formare a facilitatorilor de literație in familie, desfășurat în perioada aprilie-septembrie 2019.
În cadrul cursului, specialiști în domeniul psihologiei, pedagogiei și al literației au instruit reprezentanți ai UAT-urilor din județul nostru, pentru a le sublinia importanta cititului de la vârste preșcolare, dar și pentru a prezenta o serie de instrumente care sa ii ajute ulterior în semănarea și nutrirea plăcerii pentru lectura la copii cu vârste cât mai mici.
Asistenții comunitari care au luat parte la acest curs au avut și sarcina de a derula campanii de lectură, mergând la familii acasă pentru a citi dintr-o serie de cărți adecvate vârstelor copiilor. De asemenea, multe din aceste cărți citite au fost și donate. Rezultatul? La 189 de familii din judet, 474 de copii au citit împreună Asistenții comunitari din cel puțin 115 cărți.

Cursul a luat sfârșit, însă seria de acțiuni nu, întrucât fiecare participant va avea de organizat în localitatea în care își desfășoară activitatea un eveniment public cu ocazia Zilei Internaţionale a Cititului Împreună, din data de 16 februarie, 2020.