Focar de COVID-19 la Penitenciarul Bistrița, unde au fost depistate 25 de cazuri pozitive

267

Un număr de 25 de deținuți încarcerați în Penitenciarul Bistrița au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19. Primele trei cazuri au fost confirmate încă de sâmbătă, alte 22 fiind confirmate duminică.

Având în vedere confirmarea unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate de Penitenciarul Bistriţa, administraţia locului de deţinere a procedat, concomitent cu derularea anchetei epidemiologice de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, la testarea a 87 de persoane private de libertate. Testele indicate nu corespund numărului de contacţi, ci au fost stabilite, la nivel administrativ, în baza unor potenţiale interacţiuni. Rezultatele au relevat alte 22 de cazuri pozitive în rândul deţinuţilor testaţi, astfel că a fost dispusă transferarea acestora la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării tratamentului specific”, a declarat comisar șef de poliție penitenciară Cosmin Părăuan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

Potrivit acestuia, sursa de infectare rămâne, pentru moment, incertă, ancheta epidemiologică nefiind finalizată. Starea de sănătate a persoanelor indicate este bună, iar restul efectivului de deţinuţi este permanent monitorizat de personalul medical.

”Activităţile specifice locului de deţinere se desfăşoară fără disfuncţionalităţi şi, prin măsurile de informare/consiliere a persoanelor custodiate, este asigurat un climat carceral optim. Unitatea dispune de baza materială destinată protecţiei individuale şi igienizării spaţiilor şi continuă aplicarea prevederilor interne pe linie de prevenţie şi intervenţie, precum şi recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud”, mai precizează sursa citată.