Focar de COVID-19 la Secția de Psihiatrie a Spitalului Orășenesc Beclean, cu 74 de cazuri pozitive

133

Situație îngrijorătoare la Spitalul Orășenesc Beclean, unde au fost confirmate în această săptămână 74 de cazuri de COVID-19 în rândul pacienților internați în Secția de Psihiatrie a unității medicale. Pe lângă aceștia, și un angajat a fost testat pozitiv. 

Potrivit informațiilor transmise joi de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, un număr de 69 de cazuri au fost confirmate în urma testelor efectuate pe parcursul zilei de miercuri, în vreme ce alte 5 cazuri erau confirmate încă de marți. În toate aceste cazuri, 74 în total, este vorba despre pacienți internați în unitatea medicală. Pe lângă aceștia, și un angajat al spitalului a fost depistat pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud a stabilit că pacienții diagnosticați cu infecții cu noul coronavirus vor rămâne la spitalul din Beclean, urmând să fie monitorizați de medicii din această unitate. În acest moment, ei prezintă simptome ușoare de boală. Dacă vor exista cazuri problematice, în care starea de sănătate a pacienților se va schimba, atunci se va dispune transferul lor la Bistrița.

Acesta este al doilea mare focar de COVID-19 înregistrat în orașul Beclean, după cel depistat la finele lunii trecute la un centru privat pentru persoane vârstnice cu afecţiuni neuropsihice, atunci fiind confirmate circa 30 de cazuri pozitive.