Forțele de ordine au aplicat zeci de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2

68

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au aplicat 80 de sancțiuni unor persoane pe care le-au depistat în timp ce încălcau Legea 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Oamenii legii precizează cele majoritatea abaterilor constatate au vizat nepurtarea măștii de protecție sau nerespectarea interdicției de deplasare pe timpul nopții.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, la data de 12 ianuarie, 170 de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi sau reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control au organizat acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile cuprinse în Legea 55/2020.

Au fost verificate 99 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. Totodată, au fost verificate peste 1500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. De asemenea, au fost oprite pentru control 103 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 80 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6850 de lei.

”Din totalul acestora, 19 sancțiuni, în valoare de 4000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și 60 sancțiuni, în valoarea de 1850 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, cât și o sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea, în valoare de 1.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată de Poliția Locală Bistrița, unei persoane de pe raza localității Bistrița, ulterior au informat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud”, mai precizează IPJ Bistrița-Năsăud.