Fotbal feminin, prima ligă: ACS Heniu Prundu Bargaului – Independența Baia Mare 4-0

667

Arena din Prundu Bârgăului a găzduit primul partidă a fetelor de la ACS Heniu Pr. Bârgăului din returul competițional al primei ligi feminine de fotbal. Astfel, echipa din Prundu Bârgăului a avut de înfruntat echipa din Baia Mare, ”Independența”.

Iată cronica partidei scrisă chiar de pe marginea terenului :

”Ne-am temut de meciul acesta. O dată pentru că era primul joc oficial după aproape patru luni de pauză; a doua oară, pentru că Independența este o echipă de calitate, care a marcat 22 de goluri în tur și care ne-a dominat la Baia Mare, unde noi am obținut o victorie norocoasă, 2-1. În al treilea rând, pentru că noi am făcut mai multe schimbări în lot în această iarnă, iar omogenitatea este principala problemă în astfel de cazuri.
În săptămâna premergătoare meciului, pe grupul intern de Whatsapp, au fost multe mesaje motivaționale, încât credeam la un moment dat că și Barcelona de-ar veni la Bârgău, am putea muri cu ea de gât.
Și a venit ziua meciului. Vânt tăios, teren mustind de apă, adică exact așa cum îi place Simonei Caldare, obișnuită din armată cu salt-înainte și culcat pe orice tip de vreme. Și uite că ea, servită foarte bine de Daniela Mateș, este cea care inițiază o incursiune furtunoasă pe partea stângă, iar la capătul centrării deviate se află Mihaela Merlan, care îndeplinește o formalitate. E minutul 10, și avem 1-0.
Golul nu-l îngrijorează pe antrenorul echipei oaspete, Liviu Ivasuc, care le cere jucătoarelor sale să schimbe mai rapid direcția de joc pentru a ne surprinde apărarea.
Numai că, pe o contră a echipei noastre, Merlan o vede liberă pe Mateș, care pătrunde în careu și șutează cu stângul – de aceea e bine să ai două picioare funcționale în fotbal -, fâcănd 2-0.
La puțin timp după aceea, Szidonia Papp trimite mingea în bara transversală din poziție ideală, iar celebra expresie „2-0 este un scor periculos” parcă ni se strecoară puțin în minte.
Băimărencele începe să iuțească acțiunile, însă, chiar dacă au un joc estetic, cu pase și demarcări, nu reușesc să-și creeze ocazii decât atunci când Lena Ștef ratează o degajare, dar șutul unei adversare este deviat în bară de portarul Szidonia Salamon, care are un reflex excelent.
După pauză, „Domnițele râului” ies hotărâte să pună mai multe probleme, însă fie sunt oprite de barajul închizătorilor Diana Grecu-Iulia Zamfir, fie se lovesc de zidul apărării noastre, acolo unde Ștef și Caldare sunt ajutate foarte bine de lateralele Adelina Rusu și Denisa Lovenberger, care bagă piciorul fără să se teamă că nu vor mai putea purta fuste din cauza vânătăilor.
Continuăm să fim o echipă reactivă, care caută să maximizeze orice oportunitate, punând în valoarea viteza vârfului Adina Rognean sau a extremei Merlan.
În minutul 74, în urma unei lovituri libere executate de Caldare, o jucătoare a Independenței face henț în careu, iar Papp execută impecabil lovitura de la 11 metri, aducând liniștea definitiv în sufletele noastre. La doar două minute, Rognean pune cireașa pe tort, trimițând un șut-centrare care se oprește în plasa laterală. Pe final, Independența are șansa golului de onoare din penalty, dar Salamon ghicește colțul și păstrează poarta intactă.
Câștigăm cu 4-0, după un meci în care am luptat din primul până în ultimul minut, convinși fiind că numai așa putem câștiga Războiul nostru de Independență”.

 

ACS Heniu Prundu Bârgăului – Independența Baia Mare 4-0 (2-0)
Au marcat: Merlan (10), Mateș (20), Papp (74-pen), Rognean (76)
ACS Heniu: Szidónia Salamon – Lovenberger DenisaLenuta Stef, Simona Caldare, Adelina Rusu – Iulia ZamfirDiana Grecu – Mihaela MerlanPapp SzidòniaDaniela Mateş – Adina Rognean. Au mai jucat: Diana Gomoi, Daria RăileanuIoana Catuna. Antrenor principal: Calin Luka. Antrenor secund:Gicu Ruscau