FOTBAL, liga III-a, Gloria Bistrița-CFR Cluj 2: 3-2 – Pe locul 9 după opt etape

446
Cei aproximativ 200 de spectatori prezenți sâmbătă pe stadionul Jean Pădureanu, au avut ocazia să asiste la un meci spectaculos cu răsturnări de scor, eliminări, trei lovituri de pedeapsă, două tranformate una ratată, cu numeroase ocazii de partea ambelor echipe și cu o nedorită accidentare a fundasului clujean Bălan.
un articol scris de Gabriel Pîslaru

 

Prima ocazie a meciului aparține oaspeților în minutul 7, când Luca incearcă să înscrie cu capul, dar Albut apără. Gazdele se apropie greu de poarta lui Checicheș încercând printr-un joc aerian deschiderea scorului, dar loviturile cu capul ale lui Stoianof de doua ori și Meșter nu sunt pe cadrul porții. Finalul reprizei aparține clujenilor, care au o bună ocazie prin Gâdea, iar în minutul 41 același atacant este lovit în careu de catre Hasnăș. Penalty-ul este tranformat de către Derbac, 0-1.

După pauză, intrarea lui Curtuiuș impune schimbarea formulei 4-5-1cu 4-4-2 crescând randamentul ofensiv. În minutul 48, Stoianof scapă singur spre poarta clujenilor, este faultat de către Balan, care primeste doar cartonas galben. După două minute, Chirlejan câstigă un duel aerian la marginea careului de 16 metri, mingea ajunge la Stoianof care inscrie cu ajutorul fundasului central Bălan,1-1. CFR Cluj rămâne în 10 jucători din minutul 56, când Horj îl faultează din nou pe Stoianof și primește al doilea cartonaș galben. Lovitura liberă este executată de Nalați, dar Ceciches respinge in corner. După trei minute Curtuiuș incearcă să-l surprindă pe inspiratul portar clujean cu o deviere cu călcâiul după o lovitură de colț. În minutul 61, o acțiune a lui Meșter este oprită neregulamentar de către Bălan cu prețul unei accidentări și al celui de al doilea cartonaș galben, fiind eliminat de pe teren. Bistrițenii încearcă să profite de superioritatea numerică și își mai creeaza câteva ocazii, dar portarul clujean se opune cu succes la șuturile lui Nalați, Curtuiuș și Suciu. De partea cealaltă, Mailat trimite in bară in min 68, iar Ad. Ilie nu-l poate invinge pe Albuț. În minutul 72, Suciu obține o lovitură de pedeapsă pe care Stoianof n-o fructifică, sutând in afara cadrului porții. Gloria preia conducerea în minutul 82, după o lovitură liberă executată imparabil de către Nalați, 2-1. Clujenii beneficiază de un penalty în minutul 85, urmarea unui fault a lui Milandru asupra lui Mailat. Același Mailat execută și egalează, 2-2. Când nimeni nu se mai aștepta, în minutul 90, Meșter trimite o centrare bună pentru Cilean, acesta retrimite mingea cu capul spre Nalați, care șutează fără preluare direct in coltul porții clujene, 3-2.

GLORIA BISTRIȚA – CFR 2 CLUJ 3 – 2 (0 – 1).
Au marcat: Rareș Bălan (autogol min. 50) Adrian Nalați (min 82 și 90) respectiv Ioan Derbac (min 41) și Sebastian Mailat (min. 85 ambii din penalty)

Gloria: Călin Albuț – Bogdan Milandru, József Lörincz, Roberto Hasnăș, Claudiu Meșter – Petruț Chirlejan (min 83 Alex Cilean), Alex Georgiță , Rareș Băldean (min 46 Marius Curtuiuș), Adrian Nalați, Radu Cazan (min 62 Raul Suciu) – Ovidiu Stoianof. Antrenori: Dan Matei, Dorel Zegrean, Aurel Nalați

CFR Cluj 2: Bogdan Checicheș – Gheorghe Tomșa (min. 46 Adrian Ionuț Ilie), Rareș Bălan (cpt. eliminat min. 61), Răzvan Horj (eliminat min. 56), Rareș Ispas (min 63 Andrei Joca) – Sergiu Luca, Ioan Derbac (Denis Giurgiu), Alin Fică – Mihai Gâdea, (Alex Militaru), Bogdan Sucitu, Sebastian Mailat. Antrenor Daniel Dobai
Au arbitrat: Mihai Ioan Iulian – Costache Marian Silviu, ambii din Râmnicu Vâlcea si Popa Daniel din Aiud