(FOTO) Final de an festiv la Grădinița din comuna Șanț

1184

Preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița din comuna Șanț au marcat în mod festiv sfârșitul anului școlar, printr-o minunată serbare susținută, în această dimineață, pe scena Centrului Cultural ”Dimitrie Gusti”. Evenimentul a fost deosebit mai ales pentru copiii din grupa mare, pentru care momentul a constituit și ultima întâlnire cu grădinița.

Primii care au pășit în spectacol au fost copilașii grupei mici, îndrumați de profesoara pentru învățământul primar Maria Grapini, într-o splendidă Paradă a Florilor. ”Vara ne invită în țara copilăriei cu fructe dulci, legume proaspete și sa ne învăluim cu mirosul florilor multicolore,cu zumzetul gâzelor jucăușe și harnice”, a făcut prezentarea Maria Grapini.

Apoi, în centru atenției s-au aflat preșcolarii grupei mijlocii, în Carnavalul Poveștilor, activitatea a cuprins cântece și poezii, pe copiii le-au pregătit împreună cu profesoara Floarea Nechiti. Fiecare micuț a dat viață unui personaj din poveștile și basmele învățate pe parcursul anului școlar.

Finalul spectacolului a aparținut grupei mari, îndrumată de profesoara Elena Pomohaci, într-o minunată Șezătoare a șănțenilor. ”Datinile și obiceiurile populare ne reprezintă și constituie o adevărată comoară a țării noastre, apreciată și recunoscută în întreaga lume, fapt ce determină dorința de a cunoaște frumusețea și naturalețea obiceiurilor, a folclorului autentic, a portului popular și a graiului local”, a explicat educatoarea care și-a luat adio de la copilași cu lacrimi în ochi.

Au fost clipe pline de emoție și bucurie pentru toți cei prezenți – părinți, bunici, frați, surori, verișori, unchi și mătuși, care i-au susținut pe micuți cu aplauze, i-au filmat și fotografiat minute în șir. Este minunat să privești lumea prin ochi de copil, să trăiești copilăria și momentele sale minunate.