Gabriel Lazany: A fost mai mare tevatura decât cusătura!

371

Managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany a convocat astăzi o conferință de presă pentru a aduce lămuriri cu privire la mai multe acuze aduse celor de la UPU, Unitatea Primiri Urgențe, fiind vorba de o poza urcată pe Facebook în care rana unui pacient a fost suturată inestetic, ”nimic altceva”, spune Lazany.

Lazany a explicat faptul că chiar lui i-a fost foarte greu să identifice sursa pozei de pe FB, în urma anchetei declanșate aflând următoarele: ” E vorba de un bărbat de 37 de ani și, care s-a prezentat la urgență cu o tăietură la braț a unui flex. Cu siguranță, sutura nu este deloc estetică, dar în afară de asta, restul problemelor nu au existat, pacientul primind toată atenția și îngrijirea de care a avut nevoie într-un asemenea caz”.

Lazany a mai precizat că e vorba de o postare făcută de sora respectivului pacient, rezidentă în Elveția și că, bărbatul în cauză nu a făcut niciun fel de reproșuri legate de modul cum a fost primit la Urgențe: ” Vom vedea despre cine a făcut sutura respectivă, mai ales că la UPU totul este înregistrat pe camera, dar zic eu, a fost mai mare tevatura decât cusătura. Nu avem nicio plângere depusă, mai ales că din punct de vedere chirurgical, rana de flex este una neuniformă, doar că, poate ne putem lega de grosimea aței chirurgicale folosite, atât”, a conchis Lazany.

Publicată de Alin Cordos pe Miercuri, 31 iulie 2019