Gabriel Lazany: ”Secția de Terapie Intensivă și cea destinată pacienților COVID-19, la capacitate maximă”

284

Toate paturile destinate adulților din Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița sunt ocupate, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany. Potrivit acestuia, nici situația din secția destinată pacienților COVID-19 nu este prea bună. 

La Bistrița, toate cele 20 de paturi din Secția de Terapie Intensivă destinate adulților sunt ocupate. 10 din cele 20 de paturi din ATI sunt destinate pacienților COVID-19. (…) Și secția normală COVID este la capacitate maximă. Noi avem 108 locuri alocate pacienților COVID, din care 12 pentru pacienții minori și 96 pentru adulți. În momentul de față avem internați 77 de pacienți confirmați și 10 suspecți, care așteaptă rezultatele testărilor. Sunt 9 locuri libere, dar sunt acele locuri care au nevoie de procedurile administrative. Adică în momentul în care se externează pacienții, se igienizează locuri respectiv, salonul, deci anumite locuri sunt în permanență blocate”, a declarat Gabriel Lazany într-o emisiune la BEX TV.

Managerul SJU Bistrița mai precizează că, în condițiile în care există tot mai multe cazuri pozitive de infecții cu noul coronavirus, pentru a nu se ajunge la o blocare a serviciilor medicale oferite în SJU Bistrița, autoritățile ar trebui să ia măsuri pentru a crește numărul de locuri alocate pacienților COVID-19 din Spitalul Orășenesc Dr. George Trifon din Năsăud.

”Cred că o soluție de moment ar fi ca Spitalul Năsăud să crească numărul de locuri alocate COVID sau să devină în întregime spital COVID pentru ca Spitalul Județean să aibă capacitatea de a gestiona și celelalte categorii de pacienți, categorii pe care spitalul din Năsăud nu le poate gestiona. Nu vorbim de pacienți care au nevoie de terapie intensivă”, a adăugat Gabriel Lazany.