FOTBAL, liga a III-a: Alte trei puncte risipite de Gloria Bistrița

366

Vineri a avut loc pe terenul comunal din Sîntion, de lânga Oradea, partida de liga a 3-a dintre CSC Sânmartin si Gloria Bistrița. Gazdele au început jocul în forță, și-au creat mai multe ocazii, ajungând să conducă destul de rapid cu 2-0 în urma golurilor înscrise de către Sergiu Pop în minutul 16 și Sebastian Brata după alte două minute. Atacantul Gloriei, Ovidiu Stoianof, dă impulsul necesar revenirii echipei sale în joc, astfel, în minutul 23, scapă singur și este faultat la circa 18 metri de poarta adversă, dar arbitrul nu acordă cuvenita lovitură liberă, în schimb jucătorul bistrițean este sancționat cu un cartonaș galben pentru proteste. Gazdele mai au o ocazie în minutul 25, iar apoi, se poate spune că Gloria este echipa care domină și impune ritmul de joc. Urmează câteva oportunități de a reduce scorul ale aceluiași Ovidiu Stoianof, un șut peste poartă în minutul 27 și o lovitură cu capul în minutul 34. Marius Curtuiuș, în minutul 38, șutează periculos de pe linia careului de 16 metri, iar după câteva minute este faultat la 18 metri de poartă. Lovitura liberă este transformată în gol printr-un șut plasat la vinclu de către Adrian Nalați.

La pauză, înlocuirea inspirată a lui Radu Cazan cu mult mai activul Raul Suciu, face ca repriza a doua să debuteze cu dominarea clară a Gloriei și firesc vine golul egalizator. În minutul 51, după o lovitură de la colț, Roberto Hasnăș se inalță și trimite mingea cu capul în plasă. Jucătorii echipei oaspete forțează victoria și în minutul 59 Raul Suciu îi trimite o pasă decisivă lui Marius Curtuiuș, dar acesta este blocat la câțiva metri de poartă. Oaspeții cer penalty, dar arbitrul nu acordă nimic. Același Raul Suciu încearcă să înscrie în minutul 70, dar șutul său este respins de un apărător al gazdelor. Dominarea bistrițenilor e atât de clară, încât în tribună un suporter al gazdelor întreabă: „Oare am ajuns măcar odată în careul lor repriza asta?”. La Gloria se fac două schimbări cu caracter defensiv, echipa se retrage încercând sa mențină rezultatul, iar gazdele încearcă prin șuturi de la distanță să-și asigure cele trei puncte. După ce un șut trece cu puțin peste bara transversală, în minutul 90, Alexandru Sorian înscrie golul decisiv cu un șut de la 18 metri, profitând de faptul că portarul Călin Albuț era mascat. În prelungirile partidei, atacantul de la Sânmartin, Sergiu Pop primește al doilea cartonaș galben și este eliminat de pe teren.

Sperăm ca seria ghinioanelor să se rupă în meciul sâmbătă, când Gloria va întâlni pe stadionul Jean Pădureanu pe CFR 2 Cluj. Lovitura de începere fiind programată la ora 15.00.

Gabriel Pîslaru

 

Caseta tehnică:

Gloria: Călin Albuț – Bogdan Milandru, József Lörincz, Roberto Hasnăș, Claudiu Meșter – Petruț Chirlejan, Adrian Nalați, Rareș Băldean (min 63 Álpár Birtalan), Radu Cazan (min 46 Raul Suciu) – Marius Curtuiuș (min 72 Ionuț Dobrea), Ovidiu Stoianof.

Antrenori: Dan Matei, Dorel Zegrean, Aurel Nalați

 

Cartonașe galbene: Stoianof (min 23), Nalați (min 61), Hasnăș (min 66) Milandru (min 74) Meșter (min 89)

 

Au arbitrat: Roman George Cătălin (Grădinari – Timiş) cu multe greșeli în aprecierea faulturilor și a cartonașelor, ajutat de asistenții: Doarvoaș Claudiu (Mintia – Hunedoara) și Seiche Lazăr Flavius (Sânmihaiu Almaşului – Sălaj)