(Galerie FOTO) De excepție a fost și ultima zi de sărbătoare a comunei Șanț. Mii de oameni au petrecut cu Mirela Petrean, Romică Țociu și Cornel Palade, Culiță Sterp sau Antonia

692

Zi de mare bucurie, duminică, pentru cetățenii din Șanț: ultima zi a celei de-a VI-a ediții a sărbătorilor comunei a fost una de neuitat, manifestările fiind animate de cânt, joc, voie bună și, bineînțeles, bucate delicioase. N-a fost de mirare, astfel, că asistența a fost una record: circa 2000 de oameni bucurându-se de spectacolul oferit de Primărie și Consiliul Local, prin implicarea primarului Ioan Szabo.

Ultima zi a sărbătorilor începute sâmbătă a stat sub semnul bunei dispoziții. Petrecerea a debutat la 16.00, în perimetrul de lângă sala de sport de pe strada Podirei, acolo un s-a strâns puzderie de lume, localnici, unii veniţi chiar şi de peste hotare, dar şi invitaţii lor. Primii care au urcat pe scenă au fost soliștii de muzică populară: Viorica Hojda, Lucreția Pomohaci și Dănilă Filipoi. În continuare, s-a râs din toată inima la scenata interpretată de vestita trupă de Teatru Nescris ”Constantin Iugan” din Șanț, actori amatori conduși de Sofia Ceciuleac și Dorel Timiș ce au parodiat moravurile unei familii dezbinate de plecarea capului familiei la muncă în străinătate. Un super recital a dat apreciata solistă bănățeană Mirela Petrean și orchestra sa, după care atmosfera a fost destinsă de vestiții comici Romică Țociu și Cornel Palade. Apoi, de pe scenă, primarul Ioan Szabo a fost felicitat de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, pentru destionicia cu care conduce comuna Șanț. ”Oamenii harnici și de omenie din comuna Șanț, conduși de un om de mare caracter și profesionalism, Ioan Szabo, au beneficiat în ultimii ani de investiții publice de aproape 20 de milioane de euro”, a subliniat Emil Radu Moldovan. Totodată, Emil Radu Moldovan a venit cu vestea bună despre modernizarea șoselei principale ce traversează satele Șanț și Valea Mare: ”Vreau să amintesc de cea mai arzătoare problemă, cea a drumului DN 17 D. Acesta a fost modernizat din Năsăud și până la ieșire din Rodna, iar tronsonul din Rodna până la Șanț și Valea Mare se află în procedură de desemnare a constructorului, are finanțare asigurată și urmează să fie modernizat”. Un moment emoționant a fost acela în care primarul Ioan Szabo și președintele Emil Radu Moldovan au înmânat diplome de merit pentru activitatea de peste trei decenii desfășurată de soții Sabina și Ieronim Constantin în cadrul trupei de Teatru Nescris ”Constantin Iugan”

Partea a doua a spectacolului prezentat cu profesionalism de Carmen Iancu și Menuț Maximinian a aruncat, literalmente, din nou, atmosfera petrecerii în aer. Culiță Sterp a fost cel care a dat startul cu un recital fantastic prin dinamismul extrem și prin calitatea interpretării, care i-a extaziat, de-a dreptul, pe spectatori. La cote ridicate s-a aflat și recitalul trupei Lia & The Band, iar apariția pe scenă a Antoniei a fost momentul culminant al unei sărbători cum puține au mai fost. La final, focurile de artificii i-au încântat la culme pe cei prezenți, prin grandoarea lor.