(Galerie FOTO) În comuna Telciu, modernizarea drumurilor agricole a dus asfaltul până pe dealuri

1185

 

În ultimul an și jumătate, drumurile și cărările aflate pe înălțimile comunei Telciu au fost transformate în mândrețe de străzi, asfaltate și rânduite că la carte. Recepția lucrărilor a avut loc joi, 12 decembrie, iar primarul Sever Mureșan ne-a declarat că acest lucru a fost posibil grație fondurilor europene.

A fost posibil datorită faptului că ne-am concentrat pe muncă, prețuind fiecare bănuț pentru o infrastructura modernă în zona de deal a comunei“, ne-a dezvăluit edilul, ieri, când, la invitația lui, pe teren am descoperit zone mirifice în care asfaltul este la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat.

Modernizarea satelor romanești cu fonduri europene a dat multe speranțe de finanțare pentru obiectivele de investiții publice de anvergură dorite de administrațiile din Țara Năsăudului. Printre instituțiile interesate de accesarea banilor europeni s-a numărat și Primăria Telciu, care a reușit finanțarea în discuție prin proiectul ”Modernizarea infrastructurii rutiere agricole în comuna Telciu” integrat Măsurii 4.3, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Chiar dacă a fost o muncă asiduă, rezultatul are efecte extraordinare în viața oamenilor. Practic, se vede clar că, pe lângă creșterea accesibilității proprietăților agricole, s-a dat o valoare imobiliara ridicată unor perimetre în care glodul și praful erau stăpâni absoluți.

Investiția de 1 milion de euro, a vizat modernizarea a 9,768 de kilometri de drumuri, lucrările fiind executate de către constructorii de la firma ”Frasinul” Anieș.