Generalul Mircea Chelaru, invitatul de onoare al Adunării Generale a Despărțământului Năsăudean al ASTRA, pe 9 februarie

404

Despărțământul Năsăudean al Asociațiunii Transilvane pentru Literatură Română și Cultură Poporului Român (ASTRA) și-a programat adunarea anuală în data de 9 februarie.

După cum ne-a anunțat profesorul pensionar Ioan Seni, președintele Despărțământului, deschiderea manifestărilor va avea loc la ora 9.00, la Casa de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud. Cu acest prilej, vor fi vernisate expozițiile: “Clădiri și natură” (a pictorului Nechită Bumbu, din Nepos), “Etnografie și sculpturi în lemn” (Gheorghe Nechiti, din Feldru), “ASTRA în ipostaze foto” (Ovidiu Maghiar, din Năsăud), iar profesorul Mircea Darosi va prezența ultimul număr, al 12-lea, al revistei “Astra Năsăudeană”.

Adunarea propriu-zisă va fi găzduită de sală mare de festivități a Primăriei Năsăud, cu începere de la oră 10.00. Evenimentul va debuta cu o serie de conferințe moderate de primarul Mircea Romocea. Invitatul special este: generalul Mircea Chelaru – fost șef al Statului Major General al Armatei României, ce va vorbi despre “Trecut, prezent și viitor în evoluția națiunii române”. De asemenea, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta va analiza ”Lumea în care trăim”.

Sărbătoarea va fi completată de analiză ultimului an de activitate, cu elaborarea obiectivelor pe 2019, precum și de un program artistic special, susținut de profesioniști consacrați și astristi talentați, în cadrul mesei festive de la restaurantul “Someșul”.

La adunarea anuală a Despărțământului Năsăudean al ASTRA și-au anunțat prezența delegații astriste din Blaj, Baia Mare, Cluj-Napoca, Dej, Iași, Reghin și Sibiu.