Iepurașul de la Circulație a reținut 64 de permise și a dat amenzi în valoare de 127 de mii de lei

370

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din Bistrița-Năsăud au acționat pentru monitorizarea traficului rutier și pentru descurajarea celor care încalcă regulile de circulație, punând astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

 

Polițiștii au acționat cu aparatele radar, inclusiv cu echipamentele de ultimă generație (dispozitivul True Cam), recordul înregistrat fiind de 155km/h, pe DN 17, în localitatea Podirei. Astfel, pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 372 de sancţiuni, a căror valoare se ridică la 127.310 lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 64 de permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

 

În cadrul activităților preventive desfășurate, polițiștii au depistat mai mulți conducători auto care au încălcat grav regulile de circulație, au pus în pericol pe siguranța rutieră și s-au ales cu dosar penal.

 Exemple:

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din Orheiul Bistriței, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 27 aprilie a.c., pe o stradă din Bistrița, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 43 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși consumase alcool. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia.

La data de 27 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița l-au depistat în trafic pe un bărbat de 33 de ani, din Pinticu, care conducea prin localitate un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de aproape 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

La data de 28 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat în trafic pe un tânăr de 16 ani, din Deva, care conducea un autoturism prin municipiul Bistrița, fără să aibă acest drept.

 

În toate cazurile prezentate, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, infracțiuni care, în funcție de gravitate, sunt pedepsite cu închisoare de până la 7 ani.