Încă două centre de vaccinare vor fi deschise în județul Bistrița-Năsăud

109

Începând cu data de 8 februarie, două noi centre de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi deschise în județul Bistrița-Năsăud, a anunțat prefectul Stelian Dolha.

Din data de 8 februarie, va intra și cel de-al doilea vaccin în România – Moderna. Tot din 8 februarie deschidem și două centre noi, unul la Beclean și unul la Bistrița. Pentru centrul de la Beclean se vor putea face înscrieri începând cu data de 8, iar la Bistrița, centrul va funcționa la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) care aparține de Primăria Bistrița. În noul centru care va fi deschis în Bistrița se vor putea vaccina doar profesorii, în vreme ce în centrul ce va fi deschis la Beclean, unde în prima fază vom intra cu un flux de vaccinare, apoi cu două, se va putea înscrie și vaccina toată lumea care se încadrează în etapa a doua și pe urmă cei din etapa a treia”, a declarat Stelian Dolha într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV.

În prezent, pentru cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, în Bistrița-Năsăud sunt funcţionale trei centre de vaccinare  – două la Policlinica Bistriţa şi un al treilea la o unitate medicală privată din municipiu. Zilnic, în cele trei centre de vaccinare, se pot vaccina cel mult 180. Însă, după deschiderea celor două noi centre, capacitatea de vaccinare de la nivelul județului va crește și va ajunge la 300 de persoane/zi.

Până la data de 25 ianuarie, în Bistrița-Năsăud au sosit 4.200 de doze de vaccin anti-COVID, un număr de 3.878 de persoane fiind deja vaccinate.