Incendiu care a cuprins două case din Ilva Mică, stins de pompieri după două ore de intervenție (FOTO)

236

Pompierii au fost solicitați să intervină, marți dimineața, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Ilva Mică, unde două imobile au fost cuprinse de flăcări.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Sângeorz- Băi și cei de la Secția de pompieri Năsăud, precum și pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ilva Mică.

”Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Suprafață totală afectată este de aproximativ 500 mp, constând în acoperișurile a două case de locuit situate foarte aproape una de cealaltă și anexe gospodăresti din apropiere. Pompierii au acționat pentru împiedicarea extinderii flăcărilor la imobilele din apropiere, evacuarea unor utilaje și aparatură electrocasnică din case și anexe, precum și pentru localizarea și lichidarea focarelor”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un burlan al unei centrale termice, necurățat și neprotejat termic față de materiale ce se pot aprinde ușor (combustibile).

FOTO: ISU Bistrița-Năsăud