Încep lucrările pe tronsonul de drum de la Ilva Mică la Măgura Ilvei, spune vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

86

Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca, a anunțat că în scurt timp va fi emis ordinul pentru începerea lucrărilor pe Lotul 4 din DJ 172 D – Poarta Transilvaniei. Este vorba despre tronsonul de la Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei.

În ultima lună, împreună cu departamentul tehnic din subordine și cu toți factorii de decizie din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, am reușit deblocarea și urgentarea procedurilor de obținere și eliberare a autorizației de construcție pentru Lotul 4 din Drumul Județean 172D pentru modernizarea drumului între localitățile Ilva Mică și Măgura Ilvei. În data de 1 martie 2021, constructorul va primi ordinul de începere a lucrărilor și va trece la treabă pe acest tronson. Voi urmări personal ca termenele de execuție și calitatea lucrărilor să fie respectate cu sfințenie”, a anunțat vicepreședintele CJ Bistrița-Năsăud.

Reamintim că pe acest tronson de drum au apărut probleme din cauza companiei căreia i-a fost atribuit contractul în urma licitației publice – un constructor din județul Suceava. Acesta nu a respectat graficele stabilite în momentul demarării lucrărilor, astfel că administrația județeană a reziliat contractul și a fost nevoită să organizeze o nouă procedură de licitație publică în vederea stabilirii unui nou constructor.

În urma noii proceduri, s-a stabilit că lucrările vor fi executate de asocierea dintre SC MIS GRUP SRL – lider de asociere cu SC LDP SA – asociați (vor executa lucrările de construcții) și SC DILUCA PROJECT SRL (lucrările de proiectare și asistență tehnică). Tronsonul de la Ilva Mică – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei are o lungime de 18,8 km.

Valoarea contractului este de 50,6 milioane lei (aproximativ 10 milioane de euro).