Instituția Prefectului s-a autosesizat față de o postare cu caracter electoral. Liberalii au sesizat Inspectoratul Județean de Poliție

373

Instituția Prefectului a ieșit astăzi cu explicații în ceea ce privește o postare cu un evident character electoral apărută pe pagina de socializare a acestei instituții. De asemenea, PNL a sesizat Poliția, fapt confirmat de BEJ.

Instituția Prefectului: ” În legătură cu *distribuirea neautorizată pe pagina Instituției Prefectului a unei postări care nu aparține acesteia*, specificăm că IPBN s-a autosesizat și a transmis către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud o sesizare pentru a se cerceta și soluționa această cauză, conform competențelor legale în materie. Menționăm că, de la deschiderea paginii de Facebook a instituției, în 2013, au fost autorizați mai mulți administratori și editori. La momentul efectuării respectivei distribuiri, în data de 25 mai 2019, în jurul orei 06:00, aveau drept de gestionare a paginii 8 persoane: 2 administratori și 6 editori.

 

Având în vedere că încă nu s-a putut stabili identitatea persoanei care a distribuit postarea, prefectul a dispus ștergerea întregii liste de administratori și editori, în continuare postările urmând a fi făcute doar de către Cancelaria prefectului.

 

*Prefectul județului își exprimă regretul pentru această situație nedorită și asigură că instituția va respecta, ca și până acum, prevederile privind legalitatea, imparțialitatea și neutralitatea!*

 

PNL a făcut plângere la Poliție împotriva Instituției Prefectului!

Urmare a postării Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud, prin care cetățenii erau îndemnați să voteze PSD, Partidul Național Liberal a făcut o plângere oficială la Poliție.