Internet gratuit, cu fonduri europene, în comuna Rodna

1376

Graţie implicării primarului Valentin Grapini, comuna Rodna se află printre câştigătorii unui proiect cu finanţare europeană, prin care localitatea va beneficia de conexiune gratuită la internet. Este vorba de o finanţare nerambursabilă de 15.000 de euro, încadrată Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE) – iniţiativa Comisiei Europene WIFI4EU.

Pentru acest proiect, Primăria Rodna a obținut, pe data de 14 mai 2019, fonduri nerambursabile în valoare de 15.000 de euro pentru a instala rețele Wi-Fi în comună. Fondurile sunt asigurate prin inițiativă europeană WIFI4EU, care finanțează echipamentele și costurile de instalare, iar unitatea administrativ-teritorială va acoperi costurile legate de întreţinere.

Rețelele Wi-Fi urmează a fi instalate în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanțare. Accesul consumatorilor finali la rețeaua WiFi4EU va fi gratuit, nu va conține publicitate comercială și nu va utiliza date cu caracter personal în scopuri comerciale.

Rețelele Wi-Fi vor fi ușor accesibile și vor utiliza echipamentele cele mai recente și de cea mai bună calitate disponibile, capabile să asigure o conectivitate de mare viteză utilizatorilor.

A fost o şansă pe care, iată, nu am ratat-o! La nivel de comună, localnicii au Internet de la diverşi furnizori, mai ales operatori de telefonie mobilă, dar cred că este binevenită o conexiune gratuită pentru toată comunitatea“, ne-a declarat, astăzi, primarul Valentin Grapini.