Ioan Turc a avut o discuție cu ministrul Educației pe tema reducerii numărului de clase de liceu. Ce s-a stabilit

74

Situația referitoare la diminuarea ofertei educaționale pentru anul școlar 2021-2022 va avea o rezolvare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, dă asigurări președintele  Organizației Județene a Partidului Național Liberal. 

”Referitor la reducerea numărului unor clase de liceu, despre care discutasem cu conducerea ISJ pentru o altă abordare, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, mi-a comunicat telefonic că situația din județul Bistrița-Năsăud va avea o rezolvare mai justă. Cel mai probabil, soluția identificată va fi cea pe care am enunțat-o deja, prin care ar urma să se diminueze numărul elevilor din clase. Important e să existe deschidere pentru probleme ce inițial par de nesurmontat“, a declarat preşedintele PNL Bistrița-Năsăud, primarul Ioan Turc.

Reamintim că, luni dimineața, Ioan Turc a avut o discuție și cu șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Mihai Mureșan, și i-a solicitat acestuia să identifice soluții pentru menținerea clasei de arhitectură de la Liceul „Corneliu Baba” și a celei de muzică de la Liceul „Tudor Jarda”.

Primarul Ioan Turc face apel la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și la Ministerul Educației. Ce solicită