Ioan Turc e în război deschis cu Radu Moldovan: Nu ți s-a uscat pixul când ți-ai bătut joc de primarii PNL

654

Liderii liberali bistrițeni au reacționat astăzi virulent la modul în care, președintele Consiliului Județan, președintele PSD, Radu Moldovan, a împărțit cele 5,8 milioane de lei către cele 58 de comune din Bistrița-Năsăud. În acest context, președintele Ioan Turc a remarcat faptul că, Moldovan și pesediștii din Consiliul Județean au aruncat doar niște firmitituri unor primării liberale, sumac ea mai mică revenind comunei Runcu Salvei.

” Dacă analizăm tabelele, constatăm un lucru dureros: O mare parte din primăriile conduse de primari PNL au primit sume de sub 50 și puțin peste 50 de mii de lei. Aici,  mă refer la Runcu Salvei cu 37.000 lei, la Şieuţ cu 45.000 lei. Îl întreb pe Radu Moldovan: Nu ţi s-a uscat cerneala, pixul, în momentul în care ai trecut acestor sume în dreptul comunelor respective? Pot să înţeleg ce are Radu Moldovan cu primarii care nu au defectat, care din onoare, din conştiinţă, din convingere au rămas alături de PNL. Ce ai domnule Moldovan cu oamenii care trăiesc în aceste comune, pentru că în primul rând despre ei vorbim?”, a precizat  Turc.

Teama lui Ioan Turc este legată de faptul că, există și varianta ca,  foarte multe primării din județul Bistrița-Năsăud, să nu mai aibă bani suficienți  pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, a indemnizaţiilor pentru însoţitori, un astfel de exemplu fiind cel al primăriei Feldru: „Oamenii când nu-şi primesc drepturile, unde merg? La primar. Presiunea se face asupra primarului. Primarul, pentru că este obligat să aibă raporturi cât mai bune cu toţi oamenii din comunitate se vede obligat să apeleze la cine? La PSD, la Guvern şi la baronii locali ai PSD. Acesta a fost principiul care a stat la baza acestei decizii, vedem acum ce se întâmplă”, a spus Turc.