Ioan Turc: PSD şi Ovidiu Creţu o dau rău de gard. Este şocant cum gândeşte primarul unui oraş European

439

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc s-a arătat şocat de o declaraţie făcută de primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu în ceea ce priveşte construirea unor toalete modern şi ecologice în locul celor de lemn la Şcoala primară din cartierul Slătiniţa. La şcoala primară din Slătiniţa învaţă 40 de elevi şi preşcolari, elevii de gimnaziu fiind mutaţi la şcolile din Bistriţa.

Declaraţia lui Creţu şi, care sună în felul următor: “Trebuie să ne gândim şi la următorul lucru: dacă copilul are acasă anumite condiţii, eşti obligat să le dai şi la şcoală. Dacă el acasă are alte condiţii, te chinui degeaba la şcoală. Până când Slătiniţa nu va avea apă şi asta va fi în 2021 sau 2022, când se va termina investiţia, lucrurile, spun eu, sunt făcute mai mult pentru promovare, de reclamă sau, să spunem, politic. Pentru că dacă el acasă nu are apă curentă, toaletă curentă, atunci ce îi fac eu la şcoală? O improvizaţie!”, l-a enervat pe Ioan Turc dar şi pe liderul PNL Bistriţa, Sorin Hangan, prezent şi el la conferinţa de presă.

 Turc a precizat că el nu mai poate cere nimic celor din PSD, asta, pentru că, oricum sunt cu “bagajele la uşă”, dar vrea doar să le reamintească că au promis apă şi canal la Slătiniţa la toate alegerile şi au făcut-o cu “foarte multă neruşinare, obţinând voturile locuitorilor de acolo, minţindu-I fără să roşească. Când a făcut nefericita declaraţie de presă, primarul Creţu nu a făcut decât să se autoincrimineze, dar ceea ce mă miră e faptul că, încă primaru Bistriţei, Ovidiu Creţu, un om şcolit, văd că nu înţelege importanţa rolului şcolii, a faptului că toate pornesc de la educaţie şi de la igienă, iar spălatul pe mâini un gest de normalitate şi civilizaţie”, a mai spus lideru PNL judeţean.

Ioan Turc a mai opinat că problema de la Slătiniţa se putea rezolva mult mai uşor, prin „instalarea unui bazin de apă, fie pe şcoală, fie în altă parte, iar, bazinul să fie umplut cu apă de o cisternă, ceea ce ar fi fost foarte bine, că aveau apă prin cădere pentru spălat pe mâini şi alte nevoi, dar nici măcar atât nu a reuşit să facă administraţia PSD, care, repet, e pe picior de plecare”, a conchis Turc.

Elevii şcolii generale din Slătiniţa, o localitate componentă a oraşului Bistriţa, au doar o toaletă din lemn, în curte, pentru că localitatea nu are reţele de apă şi canalizare. Primarul spune că a primit 70.000 de lei din care poate face „o improvizaţie” sau un studiu pentru toalete noi. La şcoala primară din Slătiniţa învaţă 40 de elevi şi preşcolari, elevii de gimnaziu fiind mutaţi la şcolile din Bistriţa.