Ionuț Simionca: “Noi ne-am ținut de cuvânt, în timp ce PNL a încălcat toate înțelegerile”

370

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a ieșit în spațiul public cu o serie de clarificări în ceea ce privește majoritățile din Consiliul Județean și consiliile locale din Bistrița-Năsăud. Cu toate că mai mulți lideri politici din plan local susțin că PMP ar fi ajuns la o înțelegere cu PSD, lucrurile nu stau deloc așa din punctul de vedere al fostului deputat

”Am văzut, în ultimele zile, multă ipocrizie și multe minciuni cu privire la formarea de majorități în administrațiile publice de la noi din județ. De aceea, doresc să clarific câteva lucruri”, a scris Simionca pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Potrivit liderului PMP Bistrița-Năsăud, formațiunea politică nu are înțelegeri cu niciun partid.

”PMP are consilieri județeni și consilieri locali pentru că ”așa au dorit bistrițenii, nu prin bunăvoința PNL sau PSD. Ba chiar aș putea spune că avem aleși locali împotriva voinței partidelor tradiționale, PNL și PSD, care au ținut județul pe loc vreme de 30 de ani. Deci nu avem datorii sau înțelegeri subterane cu niciun partid, avem însă datorii exclusiv față de bistrițenii care ne-au votat. Iar pentru a îndeplini promisiunile făcute bistrițenilor, este legitim să ne dorim să participăm la majorități în administrațiile publice locale din Bistrița-Năsăud”, a subliniat Ionuț Simionca.

Sursa citată a mai adăugat că singurul partid cu care PMP a discutat despre formarea de majorități în administrațiile locale este PNL.

Noi ne-am ținut de cuvânt, în timp ce ei, din pacate au încălcat toate înțelegerile. Ne-am înțeles să punem 10 viceprimari împreună, 6 la PNL și 4 la PMP. Astăzi PNL are, cu sprijinul consilierilor PMP, viceprimari la Milaș, Miceștii de Câmpie, Rebra. PMP are ZERO viceprimari cu sprijinul consilierilor PNL!    La ședința de alegere a vicepreședinților de Consiliu Județean, consilierii PNL nu au participat. Și acum se plâng că noi nu i-am votat! PNL e victima propriilor decizii strategice greșite și a aroganței liderilor săi, nu e nicidecum victima PMP”, a mai spus Simionca.

De asemenea, președintele PMP Bistrița-Năsăud a ținut să sublinieze că PMP nu are niciun pact cu PSD în Bistrița-Năsăud, iar votul pentru majoritatea din Consiliul Județean este nu este un cec în alb dat social-democraților.

Este un vot care ne ajută pe noi, PMP, să punem în practică proiectele de dezvoltare a județului despre care am vorbit în campania electorală, cum ar fi cele de infrastructură, digitalizare, transparentizare”, a mai spus el.

În finalul declarației sale, Ionuț Simionca a făcut și un apel la politicienii din Bistrița-Năsăud, cărora le-a cerut să ”treacă la treabă”. 

”Alegerile s-au încheiat, vom mai avea alegeri doar peste patru ani. Bistrițenii s-au săturat de certuri și de vorbe goale. Lăsați circul ieftin la o parte și treceți la treabă! Lăsați la o parte lupta pentru ciolan și dovediți, prin fapte, că vă pasă de oameni! Încercați și voi, măcar în această perioadă de criză, să puneți Bistrița-Năsăud și pe bistrițeni pe primul loc!”, a încheiat Simionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.