Ionuț Simionca: ”PNL este prima opţiune în crearea unor majorități în Consiliul Județean și consiliile locale, dar nu exclud nici alte variante”

93

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că partidul din care face parte este deschis negocierilor pentru formarea unor majorități în Consiliul Județean și consiliile locale, în perioada următoare urmând să fie purtate discuții în acest sens. 

Cred că votul de încredere pe care l-am primit din partea bistrițenilor ne obligă să ne implicăm în mod activ în formarea majorităților, pentru a putea reprezenta interesele cetățenilor și a le pune pe primul loc, dar și pentru a ne asigura că nu există niciun fel de derapaj din partea partidelor tradiționale. (…) Modul real în care putem să punem în practică proiectele despre care am vorbit în campanie este să ne implicăm direct în formarea de majorități la nivel municipal, comunal și județean. Pentru a putea lupta pentru bistrițeni, noi nu putem sta deoparte, ci trebuie să fim implicați în mod direct în procesul decizional, trebuie să fim parte din majoritățile făcute și mai ales din majoritatea făcută la Consiliului Județean”, a declarat Ionuț Simionca.

Astfel, liderul PMP Bistrița-Năsăud a spus că prima opțiune a partidului în formarea unor majorități este PNL, dar impune o serie de condiții.

”Am avut o primă discuţie cu PNL şi ei sunt prima opţiune. Sper să reuşesc şi să ajungem la un consens politic. Şi în Parlament, şi la nivel local, totdeauna am fost vertical, corect, care am cerut lucruri de bun simţ, nu pentru mine, ci pentru cetăţeni. Am pus pe primul loc interesele bistriţenilor. Cererile echipei mele către PNL sunt următoarele: deblocarea în Parlament şi votarea Legii Autostrada Nordului, care include şoseaua de centură a municipiului Bistriţa; vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, astfel încât să putem pune în practică proiectele PMP la nivel judeţean; viceprimar în municipiul Bistriţa, astfel încât să punem în practică proiectele PMP la nivel local (…) și viceprimar al orașului Beclean și un număr de 21 de viceprimari la nivel județean, în 21 de comune”, a adăugat sursa citată.

Simionca a ținut să sublinieze că deși PNL este prima opțiune în formarea unor majorități, nu exclude nici alte variante.

Nu este exclusă niciun fel de opţiune. Prima opţiune este PNL și le-am cerut câteva lucruri. Asta e ce cerem, vedem ce se întâmplă pe parcurs, dar nu este exclusă nicio variantă pentru că oamenii trebuie reprezentaţi. (…) Pentru noi primează interesul cetăţeanului. (…) Noi facem majorităţi şi vom susţine proiecte, nu partide politice. Mesajul meu vreau să fie clar: eu voi lupta pentru cetăţeni, nu pentru politicieni. Cei care trebuie să audă mesajul acesta să-l și înţeleagă”, a mai precizat liderul PMP Bistrița-Năsăud.

Potrivit președintelui formațiunii politice, PMP va fi reprezentat la nivelul Consiliului Local Bistrița de trei consilieri – Silvia Galben, Ștefania Stere și Oana Săcălean. În schimb, la nivel județean încă nu s-a stabilit care vor fi consilierii PMP, o decizie în acest sens urmțnd să fie luată în perioada următoare.

În plus, liderul PMP Bistrița-Năsăud a declarat că nu exclude opțiunea de a renunța la o funcție în Parlamentul României. Acesta este primul pe lista de consilieri județeni ai PMP, astfel că ar avea șanse să obțină un mandat de vicepreședinte.