Ionuț Simionca, solidar cu proprietarii și angajații restaurantelor și cafenelelor din Bistrița

285

Deputatul PMP Ionuț Simionca este solidar cu proprietarii și angajații restaurantelor și cafenelelor din Bistrița, care au fost nevoiți să își închidă business-urile din cauza faptului că municipiul a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori. În opinia parlamentarului, adoptarea Legii ”Oxigen pentru HoReCa” ar salva aceste afaceri de la faliment.

”Îmi exprim solidaritatea față de proprietarii și angajații restaurantelor și cafenelelor din Bistrița. În urma intrării Bistriței în scenariul roșu, toate eforturile făcute de aceștia pentru respectarea regulilor impuse de autorități s-au dovedit a fi inutile. Datorită lipsei de consecvență a Guvernului și în lipsa unui sprijin real din partea statului, sute de afaceri în domeniul HoReCa din județ sunt la un pas de faliment și mii de oameni riscă să rămână fără un loc de muncă”, a spus Simionca.

Potivit deputatului PMP, soluția la problemele cu care se confruntă industria HoReCa se găsește în proiectul de lege ”Oxigen pentru HORECA”, al cărui inițiator este și pe care l-a depus în Parlament încă din luna august.

Mai exact, proiectul de lege prevede că, pe durata stării de alertă, măsura de suspendare a consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interior, nu se aplică în cazul operatorilor economici care asigură păstrarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, precum și departajarea spațiului comun prin panouri separatoare între mese”, a explicat Simionca.

În opinia parlamentarului, dacă reprezentanții HoReCa s-ar organiza și ar solicita reprezentanților tuturor partidelor politice adoptarea acestei legi, procedurile parlamentare s-ar putea desfășura în ritm accelerat și industria ar primi o gură de oxigen.