La 11 ani de la Marele Foc, rugăciunea ecumenică ne-a adus aminte cât de vulnerabili suntem

109

 

În urmă 11  ani, exact la ora 18 și 5 minute un incendiu de proporții transforma în scrum și ruine fumegânde Biserica Evanghelică din Bistrița. La 11 ani distanță, în această  seară, începând cu ora 19.30, bistrițenii au fost invitați  de municipalitate să ia parte la o slujbă ecumenică care a venit  să comemoreze acest nefericit eveniment.

Au fost prezenți reprezentanții tuturor confesiunilor religioase din municipiul Bistrița, dar și primarul Ovidiu Crețu și viceprimarul Cristian Niculae.

Cristian Niculae: În această seară am participat la rugăciunea ecumenică anuală de comerare a incendiului suferit de Biserica Evanghelică în anul 2008, alături de reprezentanții mai multor confesiuni religioase din Bistrița.

Incendiul Bisericii Evanghelice a fost un moment trist pentru toți locuitorii orașului nostru. Cu toții am asistat șocați la un eveniment peste capacitatea noastră de înțelegere.

Dar acest eveniment dramatic a transformat Biserica Evanghelică într-un simbol al unității comunității locale, trecând peste orice forme de bariere ce țin de religie sau etnie. Bistrițenii s-au unit și au contribuit la reconstrucția acestui simbol.

Primaria Municipiului Bistrița derulează în acest moment un proiect de reabilitare a Bisericii Evanghelice prin fonduri europene, în valoare de 15,1 milioane lei, pentru conservarea și consolidarea acestui monument istoric, lucrare ce-i va reda strălucirea de altădată.