La Năsăud, din 104 beneficiari ai venitului minim garantat doar 13 pot presta munci de interes local

682

Beneficiarii de venit minim garantat, puşi la muncă de Primăria Năsăud Pentru a primi ajutor social şi în acest an, cei mai nevoiaşi dintre năsăudeni vor trebui să pună osul la treabă, în baza unui plan de acţiuni edilitare aprobat săptămâna trecută de Consiliul Local. Potrivit deciziei edililor, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară a prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii.

Coordonaţi de reprezentanţii primăriei, beneficiarii de ajutor social vor trebui, printre altele, să participe la tăiatul, despicatul şi stivuitul lemnelor, la deszăpezirea domeniului public, la curăţarea, igienizarea şi decolmatarea cursurilor de apă, la toaletarea arborilor, la măturatul şi adunatul frunzelor din parcuri, la întreţinerea zonelor verzi, la acţiuni de refacere a drumurilor de hotar sau de întreţinere şi reparare a mobilierului urban.

Prezentă în ședința CL, șefa Compartimentului de Asistență Socială – Elvira Bârlădeanu (foto), a expus statistica în domeniul ajutorului social. Potrivit acesteia, la ora actuală, în plată sunt 45 de dosare, cu 104 beneficiari, din aceștia, doar 13 sunt apți de muncă.