La patru ani de la trecerea în eternitate, preotul Simion Zosin Jula este viu în memoria locuitorilor din Șieuț

979

În 16 ianuarie 2015, trecea la cele veșnice, după o lungă și grea suferință, preotul Simion Zosin Jula, cel care a păstorit, timp de 20 de ani, comunitatea din Șieuț. În anii în care a slujit la biserica din acest sat, a fost foarte apropiat de credincioșii care au găsit întotdeauna un cuvânt de mângâiere, un sfat sau o vorbă bună de la părintele lor. În anul 1999, a renovat integral biserica din Șieuț care a fost resfințită de Mitropolitul Bartolomeu Anania. Pentru harul duhovnicesc pe care îl avea și pentru calitățile de duhovnic și gospodar, părintelui Jula i-au fost acordate cele mai înalte distincții care pot fi conferite unui preot de mir, inclusiv cea de iconom stavrofor.

,,A fost un preot care şi-a pus sufletul pentru păstoriţi, plângând cu cei care plângeau şi bucurându-se cu cei ce se bucurau, rugându-se cu multă dăruire în biserica din parohia Şieuţ. Cu toţii îl plângem cu nădejdea că va avea parte de locul aleşilor lui Dumnezeu în Împărăţia Sa”, a declarat, în ianuarie 2015, pentru Radio Renaşterea protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican.

De patru ani, părintele Simion Zosin Jula își doarme somnul de veci la streșina bisericii din Șieuț. Dovada că sătenii l-au iubit și îi poartă o pioasă amintire este faptul că lumânările nu s-au stins niciodată la locul de veci al părintelui.

prof. Cristina Rusu