#LadaCuZestre un brand pe care Doris Rai l-a recreat cu sufletul

589

Povestea inventată frumos și pașnic de Doris Rai, și aici vorbesc de Lada cu Zestre, merge mai departe și se recreează prin evenimente simple, de bun simț, dar bine gândite, istorii despre noi, despre costumul popular românesc, despre ia sau cămașa tradițională. Nu sunt eu cel mai în măsură să vorbesc despre ie, dar știu ce am văzut și simțit la Complexul Muzeal Județean, la evenimentul organizat de Doris Rai.

Dincolo de programul stabilit și căruia nu i se pot aduce niciun fel de  reproșuri, am remarcat interesul bistrițenilor pentru asemenea gen de evenimente, prezența copiilor aduși de părinți nu lasă loc de vreun dubiu că acest gen de evenimente plac!

Să îmbraci sute de oameni în ie nu e ușor deloc!

Doris Rai a reușit acest lucru vorbind în felul umător despre ie:  IA este un element de UNITATE de care noi românii și bistrițenii avem nevoie. În jurul IEI se conturează, în mod plăcut și echilibrat, celelalte piese ale costumului popular și toate împreună, în mod armonios, alcătuiesc frumusețea și unicitatea portului tradițional. Avem foarte puține simboluri care mai unesc necondiționat oamenii, iar IA este unul dintre ele. Un element care ne evidențiază istoria, trăinicia, prezentul, comunitatea și continuitatea, dar şi o caracteristică a viitorului nostru cultural.

Cheia evenimentului a fost comunitatea, nevoia oamenilor ca dincolo de rețelele de socializare, să dialogheze direct, să vorbească între ei, să își vorbească, iar Doris Rai a înțeles acest lucru.

      

DORIS RAI: ” Datorită IEI, am fost o adevărată #comUNITATE cu drag de frumos, tradiții, respect pentru muncă, pricepere și migală. Astfel, am realizat împreună “Albumul bucurIEI bistrițene”. Acesta nu este doar un album de poze, este dovada că bistrițenii sunt frumoși la chip, port și suflet și abia așteaptă să fie parte din proiecte pozitive care să-i UNEASCĂ! Vă mulțumesc, dragii mei, că ați venit într-un număr atât de mare la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și promovați #LadaCuZestre.

Puițău Emilian, fotografiile tale transmit excelent bucurIA de azi!
Mulțumesc, de asemenea, pentru excelenta colaborare și tot sprijinul acordat Complexului Muzeal, respectiv dlui director Alexandru Gavrilaș și dnei. director Lavinia Moldovan. #IEcuBucurIE”.