Lecții interactive despre sănătatea orală, pentru elevii din Salva

858

Elevi de la Școala Profesională ”Tiberiu Morariu” Salva au participat, miercuri, la o sesiune de profilaxie dentară susținută de stomatologul bistrițean Anuța Gabriela Seni, la invitația cadrelor didactice și a conducerii instituției de învățământ. Lecțiile interactive, bazate pe material didactic reprezentativ, avut obiective multiple: de la formarea deprinderilor de igienă orală și conştientizarea unei alimentaţii sănătoase, până la familiarizarea copiilor cu structura cavității bucale.

Am realizat aceste lecții de profilaxie dentară pentru a-i informa despre copii despre importanța igienei orale. Le-am arătat copiilor tehnicile corecte de periaj, le-am spus cât timp trebuie să aloce acestuia precum și mijloacele secundare de igienă. Pentru unii dintre ei, acestea nu erau cunoscute. Este mai ușor să previi decât să tratezi, de aceea astfel de sesiuni de informare sunt foarte importante pentru copii”, ne-a declarat medicul Anuța Gabriela Seni.

Notabil este și faptul că, în calitate de membru în Comisia de Medicină Dentară a Ministerului Sănătății, Anuța Gabriela Seni a propus înființarea de cabinete de medicină școlară pentru elevii din mediul rural.