Liberal-democraţii bistriţeni şi-au sărbătorit preşedintele: Ioan Ţintean a împlinit 66 de ani.

372

Sediul ALDE Bistriţa-Năsăud a fost astăzi gazda unui eveniment important pentru liberal-democraţi cât mai ales pentru preşedintele acestei formaţiuni politice, Ioan Ţintean, cel care a împlinit vârsta de 66 de ani. Ioan Ţintean provine dintr-o familie cu vechi tradiţii liberale, bunicul său, Niculiţă Ţintean, fiind condamnat politic din cauza convingerilor sale liberale în timpul regimului comunist.

Acum, vicepreședinte al Consiliului Județean, Ioan Țintean a fost, pe rând, consilier municipal al PNL, consilier județean, deputat PNL și președinte al acestei formațiuni politice, candidat la funcția de primar al municipiului Bistrița, cât mai ales, președinte-fondator al ALDE Bistrița-Năsăud alături de Dorin Popescu, și el președinte al PNL Bistrița-Năsăud.

 

La sediul ALDE au fost prezenţi astăzi majoritatea liderilor liberal-democraţi din întreg judeţul, de la mica petrecere nelipsind secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, senatorul Ioan Simionca, Gelu Muthi, Dorin Popescu, Ani Bob, Ionel Tompa, primarul comunei Telciu, Sever Mureşan, dar şi foarte mulţi alţi prieteni ai liderul liberal-democrat bistriţean.

 

Cei prezenţi i-au cântat „La Mulţi Ani”, oferind, de asemenea, un cadou inedit şi special: un stilou „Poenari” personalizat. De asemenea, sediul ALDE a fost colindat

 

Cine este Ioan Țintean?

 

Ne spune chiar el: Un tânăr plecat din satul românesc acum aproape 40 de ani, care a urcat pas cu pas toate nivelurile de performanţă, de la inspector de bancă, director de comerţ, om de afaceri, director general de finanţe, iar în politică de la simplu membru de partid, până la funcţia de preşedinte. Toate aceste etape mi-au permis să fiu permanent în contact cu viaţa şi nevoile oamenilor din întregul judeţ, de care nu m-am despărţit niciodată.

 

Așa cum se știe, Ioan Țintean este și membru-fondator al PNL Bistrița-Năsăud. Concret, Țintean s-a înscris în Partidul Național Liberal chiar în perioada post Decembrie 1989, mai précis în luna februarie a anului 1990, PNL fiind condus atunci de Radu Câmpeanu.

 

” În PNL am intrat în februarie 1990, împreună cu un grup de entuziaşti liberali, iar această alegere nu a fost întâmplătoare, deoarece am avut tradiţii din familie. Bunicul meu, Niculiţă Ţintean, a stat închis aici pe strada Dornei datorită liberalismului. În 1952-1953 a fost condamnat politic 3,6 luni. În familia mea au fost suferinţe pe care nu le-am spus niciodată… Când eram elev la liceu bunicul mi-a povestit totul despre liberali şi suferinţa lor. Cu toate acestea eu cred în doctrina liberală nu numai datorită influenţei familiei, ci şi datorită faptului că se potriveşte foarte bine gândirii şi caracterului meu. Am şi momente de dezamăgire când politica liberală se abate de la esenţa ei”.

Mai spunem doar că în momentul când politica liberal s-a abătut de la esența ei, Ioan Țintean a fondat alături de alți liberali ALDE. Cu toate acestea, Ioan Țintean rămâne ceea ce a fost dintodeauna: susținător al unificării dreptei românești.

 

La cei 66 de ani împliniți astăzi, colegii din ALDE BN îi transmit următoarele: Cu ocazia zilei dvs. de naştere, ne face o deosebită plăcere şi onoare să vă adresăm, în numele tuturor colegilor ALDE, urări sincere de sănătate şi putere de muncă. Să ne trăiţi, domnule preşedinte! La Mulţi Ani fericiţi, alături de frumoasa dvs. familie!”.