Liberalii bistriţeni pregătesc propria variantă de buget pe 2019. Hangan crede în unitatea dreptei pentru localele din iunie 2020

493

Liderii organizaţiei municipale a PNL au avut joi dimineaţa o scurtă dar la obiect conferinţă de presă la sfârşit de an politic. Concret, în sediul de pe Tituescu au fost prezenţi Sorin Hangan, Ioan Peteleu, Cristian Munthiu , Mioara Seica Gaga.

Potrivit lui Sorin Hangan, liderul PNL Bistriţa dar şi unul dintre cei care doresc să candideze în 2020 la fotoliul de primar al Bistriţei, cursa internă pentru desemnare nu este chiar aşa de uşoară şi, nici într-un caz de formă. El a precizat că PNL Bistriţa va prezenta în 2019 un buget propriu dar şi echipa care se bate pentru acest buget.

Întrebat dacă crede în unitatea dreptei bistriţene pentru alegerile locale şi impunerea pe fotoliul de primar al unui edil cu o nouă viziune şi o altă concepţie decît a actualului primar Creţu, Hagan a spus că în spiritul Anului Centenarului, fără ipocrizie, el crede că „dreapta ar trebui să se unească până la urmă, pentru că doar aşa Bistriţa ar putea intra pe un trend asecendent cu un primar nou (…) Toţi, dar toţi care cred că Bistriţa nu mai poate fi condusă în asemenea mod dezastruos, ar trebui să se unească, altfel, pierdem toţi. Trebuie să trecem peste orgoli şi să ne unim”, a punctat Hangan.

Reamintim că:

Sorin Hangan a făcut următoarele aprecieri: Niciun proiect serios nu a dezvoltat guvernarea PSD împreună cu Primăria Bistriţa din 2012 încoace. În perioada de criză economică, primarul oraşului se plângea că nu e sprijinit de guvern, dar atunci oraşul a primit finanţare europeană pentru pasaje, parc şi pentru modernizarea liceului L. Rebreanu. A fost modernizat drumul spre Sigmir, Budacu de Jos şi a fost construită baza sportivă Sigmir din fonduri de la guvern. Blocurile ANL s-au construit până în 2012 cu prioritate, cartierul de case şi blocuri din Subcetate a fost construit de la zero. În urmă cu 20 de ani, acolo era păşune. Finanţarea Parcului industrial a fost aprobată de asemenea încă din 2010. 7 km din DN 17 s-a modernizat încă din 2007. De 7 ani nu s-a mai întâmplat nimic.

 

Niciunul din cei 4 prim miniştri ai PSD n-au făcut nimic pentru oraş. N-avem centură ocolitoare, n-avem piaţă modernă, şcolile generală 4, 5, Liceul de Muzică, se degradează, iar principalele bulevarde au rămas nemodernizate. Nici măcar Wonderland n-a primit sprijin de la guvern, fiindcă a fost considerat un proiect care nu e prioritar. Asta pe bună dreptate. Majoritatea municipiilor au bazine de înot construite de guvern, dar primarul a ratat şi această oportunitate. Aşa încheiem şi 2018. Fără prea mult entuziasm, fiindcă Guvernul tocmai a tăiat un miliard de euro de la investiţii. Mai aveţi o vară la dispoziţie domnule primar şi un buget de aprobat. Cel din 2020 o să-l rectificăm după alegerile din iunie fiindcă aşa nu merge treaba.