Literatura scrisă de femei va face furori în Republica Literară Telciu în luna august

628

Întâlnirile de la Telciu 2019 vor avea loc, sub egida Pen Romania, în perioada 14 – 18 august (invitații vor veni pe data de 13 august şi vor pleca pe data de 19 august). Ediția din acest an este ediția cu numărul 5! Timp de 5 zile veți avea ocazia să ascultați câteva dintre cele mai tinere voci literare din România, voci ale finaliștilor Concursului Național de Literatură din Rețeaua literară – secțiunea poezie și proză!

Numai la TELCIU în Republica Literară! Și numai într-un loc miraculos ce nu figurează pe niciuna dintre hărțile lumii: TRANZBORDARE! Ca de obicei vom avea parte de sesiuni de scriere creativă pe Cicere, lecturi publice în foișorul de lângă lac, performance la școală, poezie forestieră în Republica literară, creative writing la fântâna vlașiniană, workshop pe Fiezel și multe alte evenimente prevăzute dar mai ales neprevăzute. Pentru că poezia e (și) la Telciu în această vară.

GELU VLAȘIN: ”Această ediție este dedicată exclusiv literaturii scrise de femei. Am invitat la Telciu 12 tinere autoare de poezie și proză din diverse zone ale României care s-au remarcat în ultima vreme la diverse concursuri naționale de literatură. Vrem să demonstrăm că nu numai bărbații pot scrie literatură de bună calitate ”.

Lista invitaților:

Ailenei Elena (2001, Fălticeni)
Denisa Arcip (2002, Piatra Neamț)
Bianca Avram (1999, Suceava)
Teona Farmatu (1999, Piatra Neamț)
Diana Fiscutean (2000, Bistrița)
Roxana Lazar (1974, București)
Munteanu Mihaela (2002, Călărași)
Andreea Alexandra Mânzat (2002, Bistrița)
Raluca Panait (2001, Caracal)
Pocovnicu Florentina (1998, Piatra Neamț)
Andra Samson (1975, Câmpina)
Ștefania Alexandra Sandu (2004, Bacău)

Organizatori:
Asociacion Cultural Diverbium
prin intermediul
Media Prompt Communication

Sub egida:
Pen Romania

Parteneri principali:
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud
Primaria Telciu

Colaboratori și parteneri media:
Consiliul Județean Bistrița Năsăud, Primăria Telciu, PEN România, Reteaua literara / Red literaria / Literary NetworkAs-Tv BistritaPropoliticaMesagerul de Bistrița-NăsăudObservator BnASARS / Asociación de Escritores y Artistas Rumanos de España, Diverbium, Biblioteca Judeteana Bistrita-NasaudZiarul RasunetulROMÂNIA +Revista KrytonCulturalis – Noticias InternacionalesPoesis internaționalInstitutul BlecherCasa de Editură Max BlecherEditura Tritonic