Locuințe ANL pentru tineri, în comunele Lechința și Bistrița Bârgăului

219

Un număr de 32 de locuințe pentru tineri vor fi construite de Agenția Națională pentru Locuințe în comunele Lechința și Bistrița Bârgăului, potrivit unor anunțuri postate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

În fiecare din cele două comune  va fi construit câte un bloc în regim de înălțime P+3E, cu câte 16 unități locative, cu câte una și două camere.

Valoarea fiecărui contract este de circa 3 milioane lei fără TVA, iar în prezent, procedurile de licitație publică în vederea semnării contractelor de proiectare și execuție a lucrărilor sunt în plină desfășurare, urmând să fie desemnate companiile câștigătoare.

Până în prezent, în județul Bistrița-Năsăud, ANL a finalizat, în cadrul Programului de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, 1.240 de unități locative, situate în mai multe localități. Cele mai multe locuințe ANL sunt construite în municipiul Bistrița – aproape 800.

La nivel national, programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001.