Locul 4 pe lista ALDE la euroalegeri, Ovidiu Szilaghi, prezent în Bistrița și Feldru: ” Să mergem la Bruxelles pentru a ne apăra intersele noastre economice”

445

Partidele își turează motoarele, iar candidații la un fotoliou de eurodeputat, indiferent de culoarea politică pe care o reprezintă, au început adevărate tururi de forță în  toată țara.

În acest context, astăzi, locul 4 pe lista ALDE la alegerile europarlamentare, Ovidiu Szilaghi, fost ministru al Transporturilor dar și eurodeputat, are programate mai multe întâlniri în Bistrița dar și în comuna Feldru.

Întrebat care este obiectivul ALDE pentru 26 mai, dată la care sunt programate alegerile europarlamentare, Szilaghi a reconfirmat numărul de cinci mandate: ” Voi merge la Bruxelles cu tricolorul la suflet și cu gândul de-a apăra și susține interesele României, iar aici fac vorbire și de cele economice sau cele agricole. O spun asta din perspectiva celui care știe mecanismele Parlamentului European și jocurile politice, cât mai ales încrengătura de interese economice din diferite comisii. Avem nevoie de un comisar care să simtă și să gândească românește”, a spus Szilaghi.

El a mai subliniat faptul că, eurodeputații români nu sunt mai prejos decât colegii lor din celelalte țări membre ale UE: ” Și eu am ajuns, cumva, mai respectuos la Bruxelles, dar, după ce m-am uitat bine în jur, am prins curaj. Personal, cred și am aplicat acest lucru: și la București, Berlin sau Bruxelles, trebuie să spunem ce vrem, cum vrem și de ce vrem acel lucru, iar acest lucru trebuie să îl facem cu capul sus”, a punctat Ovidiu Szilaghi.

La conferința de presă susținută de Ovidiu Szilaghi au luat parte și Ioan Țintean, secretarul de stat, Sorin Roșu Mareș, senatorul Ioan Simionca, primarii din Romuli, Livezile și Șieu, profesorul Ionel Tompa.