Luuume, lume, duminică, poftiți la meci mare la Năsăud: Progresul vs. Minerul Rodna !

1850

Pe 2 iunie, de la ora 17.00, pe stadionul orășenesc, Progresul Năsăud primește vizita Minerului Rodna, în finala care va desemna cel puțin echipa ce va reprezenta județul Bistrița-Năsăud la barajul pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva campioanei din Satu Mare.

Spunem cel puțin întrucât, cu două etape înaintea finalului din Play Off, în ecuația câștigării campionatului mai intră și ACS Dumitra, însă, chiar dacă își vor păstra titlul de campioani ai județului, dumitrenii nu pot juca barajul de promovare în Liga a III-a deoarece ei, în acest sezon, ar fi trebuit să joace în Liga a V-a, după ce au cedat locul în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării lui 1 FC Gloria Bistrița, vara trecută. Astfel că partida de duminică, dintre Progresul Năsăud și Minerul Rodna, are o miză capitală.

La ora actuală, în Play Off-ul Ligii a IV-a conduce Progresul Năsăud – cu 27 de puncte, urmată de ACS Dumitra – 25 de puncte, și Minerul Rodna – 24 de puncte. În ultimele două etape, Năsăudul mai are de jucat, acasă, cu Rodna și la Maieru, Dumitra – cu Maieru (a) și Rodna (d), iar Rodna – cu Năsăud (d) și Dumitra (a). În tur, acum două săptămâni, Năsăudul a câștigat la Rodna cu 2-1, astfel că pentru a mai spera la titlu ”minerii” trebuie să învingă acum cu cel puțin 2-1, întrucât Rodna stă mai bine la golaveraj (+24) față de Năsăud (+21). La meciul de duminică de la Năsăud, atmosfera va fi încinsă și din tribune, cel puțin un autocar fiind pregătit să aducă suporteri ai Minerului.

În Satu Mare, s-a ajuns aproape de Final Four
Viitoarea adversară a Năsăudului sau Rodnei în barajul de promovare se va decide în următoarea săptămână, în cadrul unui Final Four al Ligii a IV-a din județul Satu Mare. La el vor participa câștigătoarele celor trei serii din sezonul regulat, respectiv: Talna Orașu Nou, CSM Satu Mare și AS Căpleni, la care se va mai adăuga Victoria Carei sau Știința Beltiug (meci disputat în această seară între cele mai bune ocupante ale locurilor secunde). Oricum, de departe cele mai mari șanse să devină campioană în Satu Mare le are CSM, formația antrenată de Zoltan Ritli câștigând toate cele 22 de partide din acest sezon cu un golaveraj incredibil: 105-4 !

Barajul, pe 15 și 22 iunie, cu primul meci la Satu Mare
În ceea ce ne priveşte barajul de promovare în Liga a III-a, primul meci se va juca în judeţul Satu Mare pe 15 iunie, de la ora 18:00, iar al doilea în Bistriţa-Năsăud, pe 22 iunie, de la ora 17:30.