Mai multe paturi pentru pacienții cu COVID-19, în spitalele din Bistrița și Năsăud

67

Spitalele din Bistrița și Năsăud vor putea trata mai mulți pacienți diagnosticați cu COVID-19, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a decis să suplimenteze numărul paturilor alocate acestor pacienți. 

Potrivit hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud, numărul de paturi din Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost suplimentat cu 4, de la 9 în prezent la 13 începand cu 27 septembrie 2021.

De asemenea, numărul de paturi din Compartimentul COVID-19 al Spitalului Orășenesc ,,Dr. George Trifon” Năsăud a fost suplimentat de la 27 în prezent la 56 paturi începând cu 22 septembrie 2021. Totodată, în această unitate sanitară, de la 1 octombrie 2021, numărul de paturi va fi din nou suplimentat, urmând să ajungă la 80 de paturi – capacitatea maximă prevăzută pentru această structură.

În conformitate cu planurile de reziliență, în funcție de situația epidemiologică de la nivelul județului, numărul de paturi va fi crescut treptat, la solicitarea managerilor de spital, cu avizul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Numărul maxim de paturi la care se va putea reveni este: de 153 de paturi în secții cu spitalizare continuă, din care 13 paturi ATI, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița și 80 de paturi în secții cu spitalizare continuă la Spitalului Orășenesc ,,Dr. George Trifon” Năsăud.

Prevederile hotărârii CJSU Bistrița-Năsăud intră în vigoare la data de 23 septembrie 2021.