Medici în casă nouă

467

Un număr de 20 de tineri specialiști în sănătate au primit astăzi de la președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan dar și a vicepreședintelui Ioan Țintean, cheile de la tot atâtea apartamente situate în blocul ANL de pe strada Prundului. La eveniment au luat parte și managerul SJU Bistrița, Gabriel lazany, directorul medical Gabriela Deak, binecuvântarea noilor locuințe fiind oficiată de protopopul de Bistrița, Alexandru Vidican și preotul Ioan Conea.

Radu Moldovan, președinte Consiliu Județean: ” Una dintre cele mai mari satisfacții într-o funcție publică le ai atunci când vezi că alături de tine vin oameni vizionari și dispuși să lupte pentru schimbarea în bine a lumii! Astăzi am avut bucuria de a înmâna cheile noilor apartamente ANL pentru tinerii specialiști din sănătate, veniți să facă din Spitalul Județean de Urgență Bistrița un etalon pentru sistemul medical din România! Doar în ultimul an, în urma investițiilor Consiliului Județean și ale Guvernului în Spitalul Județean, la Bistrița au venit 29 de tineri medici specialiști, mare parte dintre ei cu specializări la clinici de top din străinătate. Mă bucur că acest proiect pilot al Agenției Naționale pentru Locuințe este un succes la Bistrița și vreau să știți că avem în plan construcția unui nou bloc pentru tinerii medici, în aceeași locație de pe Strada Prundului din Municipiul Bistrița!”

 

Concret, astăzi, au fost  repartizate 20 de unități locative din cele 24, mai precis 13 apartamente cu două camere și 7 garsoniere: ” Sunt 18 medici și farmaciști din sistemul public și doi din mediul privat pentru că aceste locuințe se adresează tinerilor din sistemul de sănătate. Vor fi repartizate. în perioada următoare și celelalte două apartamente cu două camere și două garsoniere care au rămas de repartizat”, a spus președintele Radu Moldovan.

 

Construcția a costat 3,1 milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud fiind de 530.000 de lei, bani folosiți pentru partea de viabilizare a terenului și amenajarea pe orizontală, cu ziduri antifoc și antiinundații, locuri de parcare și spații verzi

P otrivit indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiții aprobați de către Consiliul Județean, valoarea totală estimată  este de 3.998.400,39 lei (TVA inclus), din care 3.490.599,40 LEI (TVA inclus) sunt alocaţi de Ministesterul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Agenția Națională pentru Locuințe, iar contribuţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este de 507.801 lei (inclusiv TVA).

 

Lista celor 20 de medici care au reuşit să întrunească punctaje foarte bune!

 1. Buda Anca-Maria
 2. Farcaș-Rotariu Andrei
 3. Pop Ștefan
 4. Frimu Iulia
 5. Man Ioana-Manuela
 6. Filip Alina-Irina
 7. Albu Mihaela-Ioana
 8. Vasiliță-Crăciun Veaceslav
 9. Elisei Radu-Claudiu
 10. Rusu Stela
 11. Vârciu Andrei
 12. Timiș Tănase
 13. Tudor Anca-Maria
 14. Rablău Horațiu-Bogdan
 15. Iftime Alice-Gabriela
 16. Morari Veronica
 17. Bîndeanu Maria-Paula
 18. Birișiu Raul-Gabriel
 19. Pavelean Andreea-Diana
 20. Vasile Alexandru