Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii municipiului Bistrița, unde rata de infectare a trecut de 2,4 la mia de locuitori

102

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a emis un mesaj de tip RO-ALERT privind incidența cazurilor de COVID-19 în municipiul Bistrița. 

Potrivit mesajului, rata de infectare la nivelul municipiului Bistrița a trecut de 2,4 la mia de locuitori, motiv pentru care li se solicită locuitorilor orașului să respecte măsurile de distanțare fizică și igienă sanitară.

De asemenea, un apel la locuitorii municipiului a făcut și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud, care a precizat că în cazul în care se va ajunge la o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, vor fi impuse măsuri restrictive.

Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant! Incidența de cazuri de infectare cu noul coronavirus în Bistrița este de 2,51/1000! În cazul în care incidența atinge o valoare ce depășește 3/1000 locuitori, vor fi introduse noi măsuri de restricție pentru a stopa tendința de creștere a răspândirii. Măsurile prevăd suspendarea activității operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, informează CJSU Bistrița-Năsăud.

De asemenea, dacă se va atinge pragul de 3 la mia de locuitori, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, va deveni obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise

De la debutul pandemiei și până acum, în Bistrița au fost confirmate 866 de cazuri de COVID-19.