Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o nouă vizită în județul Bistrița-Năsăud (FOTO)

235

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a efectuat o nouă vizită în județul Bistrița-Năsăud, ocazie cu care s-a întâlnit cu fermierii din comuna Rebra.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, alături de ministrul Adrian Oros s-au aflat Daniel Năstuță, candidat la Primăria Rebra, Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița, Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud, precum și Diana Morar, secretar de stat în Ministerul Justiției.

Principalele subiecte abordate au vizat: scrierea noului Plan Național Strategic, despăgubirile acordate fermierilor afectați de seceta pedologică, compensarea pierderilor cauzate de pandemia COVID-19, acordarea subvențiilor, importanța asocierii micilor fermieri în cooperative pentru a putea beneficia de putere de negociere sporită și a fi competitivi. De asemenea, ministrul a vorbit despre posibilitățile de dezvoltare a zonei montane cu ajutorul accesării fondurilor europene”, a transmis MADR.

În cursul după-amiezii, ministrul a participat în studioul Radio Someș la o emisiune în care a abordat problemele cu care se confrunta agricultorii din România. De asemenea, a vorbit despre principalele priorități ale MADR pentru perioada imediat următoare.