Ministrul Ioan Deneș și secretarul de stat Sorin Roșu Mareș au sărbătorit 24 ianuarie la Iași

456

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș dar și Sorin Roșu Mareș, secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, au participat la Iași la toate evenimentele organizate cu ocazia împlinirii celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859.

 

Ioan Deneș: ” Am sărbătorit 160 de ani de la Unirea Principatelor la Iași, alături de vicepremierul Viorel Stefan, ministrul Comunicațiilor Alexandru Petrescu și colegi parlamentari, la invitația președintelui CJ Iași, Maricel Popa. Ziua de 24 Ianuarie 1859 reprezintă punctul de plecare spre înfăptuirea visului de aur al românilor, respectiv Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
La finalul ceremoniei de la Iași, m-am prins în horă alaturi de cetateni și am depus coroane de flori din partea Senatului și Guvernului atât la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piața Unirii, cât și la mormântul acestuia aflat în biserica Trei Ierarhi.
Cu această ocazie, mitropolitul Moldovei a ținut o slujbă de pomenire pentru Alexandru Ioan Cuza, Dimitrie Cantemir și Vasile Lupu”.