Modernizarea pieței Decebal începe în scurt timp. Este așteptat doar adoptarea bugetului municipiului Bistrița.

416

A spus-o astăzi viceprimarul Gelu Muthi, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul ALDE, alături de Ioan Țintean, primarul din Livezile, Traian Simionca și profesorul Ionel Tompa. Costul total al lucrărilor de reabilitare se ridică la 500 de mii de lei.

Nu este prima dată când liderul municipal al ALDE, Gelu Muthi, vorbește despre lucrările pe care municipalitatea intenționează să le facă în piața Decebal: ” Sigur, toate acele lucrări mult așteptate acolo, vor începe după ce vom avea bugetul. Cert, pe lângă anvelopare, adică înlocuirea învelitorii, vom și asfalta spațiile din interior. Nu făcea bine să schimbăm anvelopa şi să nu discutăm despre asfalt. Pe lângă asta, o să încercăm să achiziţionăm şi mobilierul. Prima idee a fost să-l recondiţionăm, în ideea că în perspectivă vom avea un proiect care va cuprinde toată Piaţa Decebal, dar până la urmă am decis că merită să facem cap-coadă investiţia acolo”, a spus Muthi. El a precizat că nu vor fi făcute ”închideri pe toate părțile” deoarece, asta ar însemna să fie reconstruit totul, ceea ce, spune Muthi, nu face obiectul acestei investiții: ” Totodată, discutăm și despre piața producătorilor agricoli, care, sigur va intra și ea în reabilitare, mai puțin închiderile, aici perimetrul unde se vinde și se cumpără va rămâne, în continuare, liber”, a mai spus Gelu Muthi.

Muthi a explicat că în timpul lucrărilor de reabilitare, producătorii vor fi mutați în piața de pe Independenței

Hala Decebal egal stadionul ”Jean Pădureanu”

Este o altă declarație făcută joi de Gelu Muthi, el explicându-și poziția din punctual de vedere al costurilor unei asemenea operațiuni: ” Acea hală a fost făcută pentru anii 1970-1980, nu se pretează absolut deloc din punct de vedere al proiectării pentru o piaţă modernă ca să achiziţionăm acea hală. Pentru a o evalua din punct de vedere al rezistenţei, costă 2 euro/mp, la suprafeţele care sunt acolo, din start ne introduce într-o zonă periculoasă. Consider că tot ceea ce ne dorim să dezvoltăm în momentul acesta, se poate face în piaţa en gros. Este o problemă care încă nu e clarificată, dar suntem în măsură să credem că în două luni vom avea suprafaţa de teren, de a intra în posesia terenului”, a conchis viceprimarul Gelu Muthi.

 

Reamintim faptul că, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a cerut în urmă cu aproape un an de zile, constituirea unei comisii la nivelul primăriei Bistrița în vederea achiziționării Halei Comerciale de pe bulevardul Decebal.

 

Ioan Turc: ” Din informațiile pe care le am, proprietarul respectiv își vinde participațiile . Cred că este o oportunitate pentru bistrițeni să redevină propietarii acestui simbol comercial al municipiului Bistrița și, care, desigur, are și o mare semnificație economică. Să nu uităm faptul că în deceniul șapte și opt al secolului trecut, clădirea a reprezentat și un model arhitectonic unic în zonă și care ieșea din tiparele arhitecturii ceaușiste”, a spus Turc.

 

Liderul liberal bistrițean a mai precizat faptul că ar fi cât se poate de util să fie constituită o comisie la nivelul consiliului municipal și, care să analizeze, posibilitatea ca primăria Bistrița să achiziționeze respectivele participațiuni, adică pachetul majoritar dar și restul de participațiuni de la proprietarii minoritari.